18 Ιανουαρίου 2022

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πώς μπορείτε να το δείτε & να το «αμφισβητήσετε» -Τι θα γίνει αν δεν πληρωθεί




Διευκρινίσεις για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών το οποίο επιβάλλεται από σήμερα, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στην χώρα μας.



Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Πιτσιλής είπε πως η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση πρόστιμα ύψους 100 ευρώ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου. Από τον συγκεκριμένο κατάλογο εξαιρούνται όσοι θεωρούνται κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

(δείτε και ποιοι ακόμη εξαιρούνται εδώ)

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής, το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών και θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

Η «εμφάνιση» θα γίνει έως το τέλος Ιανουάριου.

Παράλληλα, στην πλατφόρμα myaade στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου» οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να δηλώνουν με εμπεριστατωμένο τρόπο εάν θέλουν να αμφισβητήσουν το πρόστιμο και το αίτημά τους θα ελέγχεται από αρμόδια υπηρεσία.

“Εάν κριθεί πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα”, αναφέρε ο κ. Πιτσιλής.

Αν δεν πληρωθεί;

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει σε περίπτωση που αν κάποιος πολίτης καθυστερήσει την πληρωμή του προστίμου, ο κ. Πιτσιλής διευκρίνισε ότι θα του επιβληθούν οι ανάλογες προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

https://www.aftodioikisi.gr/