21 Δεκεμβρίου 2022

Αλλαγή του τοπικού πολεοδομικού σχεδιασμού στην Σάμο



 Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2022 στο Επιμελητήριο Σάμου, υπό τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, οι δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζής και μέλη του Δ.Σ. καθώς και ιδιώτες μηχανικοί.


Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, όλοι οι σχεδιασμοί,  τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια, ζώνες υποδοχής συντελεστή, οριοθέτηση οικισμών, οριοθέτηση ρεμάτων,  θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με την κατάθεση ουσιαστικών απόψεων και προτάσεων των δήμων και των αρμόδιων φορέων για το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό της Σάμου.

Για τους Δήμους του Νομού έχουν εγκριθεί, οι σχετικές μελέτες και με απόφαση του Υφυπουργού στα μέσα του Ιανουαρίου 2023 θα υπάρχει ανάδοχος του έργου που θα είναι σε διαρκή συνεργασία, διαβούλευση, με τους Δήμους της Σάμου, καθώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο νησί που επιβάλλουν να είναι διαφορετικές και οι χρήσεις και οι όροι δόμησης.

Ο κ. Ταγαράς εξήγησε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν δεσμευτεί 1,6 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ για την αλλαγή του τοπικού πολεοδομικού σχεδιασμού στην Σάμο και άλλες 900 χιλιάδες ευρώ για την Ικαρία και τους Φούρνους.