17 Ιουνίου 2024

Βόμβα του Νικήτα Κακλαμάνη για την κυβέρνηση: «Ἡ ήττα είναι καμπάνα καί ξέρουμε γιά ποιόν κτυπά!»



 Ηχηρή παρέμβαση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας έκανε με άρθρο του στην ΕΣΤΙΑ της Κυριακής, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής έκανε λόγο για καμπάνα, υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα για άμεση επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς
Σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου εξαπολύει ο Νικήτας Κακλαμάνης με άρθρο-βόμβα που δημοσιεύεται στην «Εστία της Κυριακής», αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την τακτική που ακολουθήθηκε.

«Το σοκαριστικό ποσοστό της αποχής και η άνοδος των “δεξιών” απομιμήσεων, χωρίς σοβαρές προτάσεις και πρόγραμμα, δεν είναι ένα απλό “καμπανάκι” για την κυβέρνηση. Είναι μια μεγάλη “καμπάνα”. Και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει...», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων - και συνεχίζει:
«Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι ένας ανασχηματισμός θα εκτονώσει τη λαΊκή δυσαρέσκεια. Γιατί είναι σαν να παρακολουθεί ο πολίτης να “παίζουμε μουσικές καρέκλες” και να αλλάζουμε απλά θέσεις στο παιχνίδι».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνει πως «η μερίδα του λέοντος σε επίπεδο ευθυνών βαραίνει την κυβέρνηση», αναφέροντας πως η τακτική διακυβέρνησης του «προχωράμε τόσο όσο» έφερε στην επιφάνεια ένα βαθύ αίσθημα μοναξιάς: «Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό».