17 Ιουνίου 2024

Τι συμβαίνει με τις εξαφανίσεις τουριστών στην Ελλάδα

 


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διασώστες μετά τις εξαφανίσεις τουριστών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν αφού πήγαν για πεζοπορία. Αναγκαία η καλύτερη σήμανση των μονοπατιών και η ενημέρωση των τουριστών για τους κινδύνους του καύσωνα.

Ενώ το πρώιμο καλοκαιρινό κύμα καύσωνα σαρώνει τη χώρα, αυξάνονται οι φόβοι σχετικά με την ελλιπή ενημέρωση των τουριστών αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η πεζοπορία και η προσπάθεια άθλησης εν μέσω ακραίων θερμοκρασιών.


Την τελευταία εβδομάδα, διενεργήθηκαν τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τουρίστες που εξαφανίστηκαν ενώ έκαναν πεζοπορία στη Σύμη, τη Σάμο και την Αμοργό. Ανάμεσα στους αγνοούμενους ήταν και ο Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Michael Mosley, η σορός του οποίου εντοπίστηκε τελικά στη Σύμη έπειτα από πέντε ημέρες ερευνών.


Ο Μosley επιχείρησε να διανύσει ένα ιδιαίτερα δύσβατο μονοπάτι από την παραλία που βρισκόταν με τη σύζυγό του μέχρι τη χώρα του νησιού.  “Απίστευτη ανάβαση” μέσα από δύσβατους λόφους, χαρακτήρισε η σύζυγός του την απόπειρα του παρουσιαστή να κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών. Παρόλο που ο Μosley κατάφερε να διασχίσει το δύσβατο μονοπάτι, κάτι που επιβεβαίωσε και βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον παρουσιαστή να βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή μετά την πεζοπορία του, ο περίπατος του 67χρονου είχε μοιραία κατάληξη.

Παρά τις μαζικές έρευνες στις οποίες συμμετείχαν περιπολικά σκάφη, δύτες, ελικόπτερα, πυροσβέστες, αστυνομικοί, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής, χρειάστηκαν πέντε ημέρες για να ανακαλυφθεί το πτώμα του 67χρονου,  ο οποίος κατέρρευσε σε μια περιοχή όπου δεν μπορούσε εύκολα να τον δει κάποιος. Πιστεύεται πως ο καύσωνας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον θάνατο του Mosley, αναφέρει ο Guardian.

ΠΗΓΗ news247.gr/