4 Φεβρουαρίου 2022

Ηράκλειο - σεισμόπληκτοι: Αντιδράσεις και καταγγελίες για αποκλεισμούς με φόντο την κάθοδο Τριαντόπουλου



 Έντονες αντιδράσεις, στους κόλπους των βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκαλεί η κάθοδος του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστου Τριαντόπουλου και η σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου θα συζητηθούν τα περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης για την στήριξη των σεισμόπληκτων, ενώ θα επισκεφθεί εκ νέου τις πληγείσες περιοχές.

Μιλώντας εφ 'όλης της ύλης στο "Ράδιο Κρήτη" και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, αναφορικά με την πλατφόρμα Αρωγή που άνοιξε και πάλι, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι άνοιξε για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε τροποποίηση δηλώσεων, είτε να τις αναιρέσουν είτε να καταθέσουν εκ νέου δήλωση, αφού όμως προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα, ηλεκτρονικά.

Παρέμβαση στη Βουλή από Βαρδάκη και Μαμουλάκη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό του Συλλόγου σεισμοπλήκτων από την επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Περιφέρεια Κρήτης, προχώρησαν  οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Σεισμοπαθών Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», προς τον Υπουργό Επικρατείας.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του από την επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, στην περιφέρεια Κρήτης, τη στιγμή που ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις επανειλημμένες προσπάθειες του Συλλόγου για μια εποικοδομητική συνάντηση.

Επισημαίνεται δε, ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί μία κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, δύο μέρες πριν την προκαθορισμένη για τις 6 Φεβρουαρίου 2022 προαναγγελθείσα συνάντηση του Συλλόγου με τους βουλευτές της Π.Ε Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους πληγεισών περιοχών (8 Δήμοι), τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου & Βιάννου, για τα προβλήματα που απασχολούν τους χιλιάδες σεισμόπληκτους.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, η εκπροσώπηση των σεισμοπλήκτων σε αυτή τη συνάντηση θεωρείται επιβεβλημένη και καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το Δελτίου Τύπου του Συλλόγου και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Κεγκέρογλου: "Κυβερνητική φιέστα κοροϊδίας των σεισμόπληκτων"

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρει τα εξής:

«Οι πρώτες θετικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Νομό Ηρακλείου,  γρήγορα ξεχάστηκαν. Η ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο οικονομικής – οικιστικής - κοινωνικής ανασυγκρότησης της περιοχής, εξανεμίστηκε και ήλθαν τα προβλήματα, οι περιορισμοί, η επίκληση της γραφειοκρατίας και τελευταία το δημοσιονομικό κόστος.

Ταυτόχρονα προκλήθηκαν σημαντικά ζητήματα άνισης αντιμετώπισης, αφού στα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν και ισχύουν για τις πυρόπληκτες περιοχές Εύβοια κλπ, δεν εντάχθηκαν οι σεισμόπληκτοι. Επιστολές και αναφορές φορέων καθώς και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, παραμένουν αναπάντητες και τα προβλήματα συσσωρεύονται.

Το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο που ανακοινώθηκε ότι μεταβαίνει στο Ηράκλειο, προφανώς δεν θέλει «ενοχλητικές» ερωτήσεις και τοποθετήσεις και έτσι απέκλεισε από την κυβερνητική φιέστα και τις συσκέψεις σημαντικούς φορείς, Οικονομικό Επιμελητήριο, Σύλλογο Σεισμοπαθών ΕΛΠΙΔΑ κλπ αλλά και το σύνολο των μη κυβερνητικών βουλευτών.

Θλίβομαι για την κυβερνητική επιλογή που απαξιώνει τους τοπικούς φορείς αλλά και  τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του νομού και δηλώνω ότι τέτοιες πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο για θα συνεχίσουμε πιο μαζί με τους πολίτες και ιδιαίτερα  τους πληγέντες, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε και να απαιτούμε λύσεις γι αυτά, όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα».


https://www.ekriti.gr/