3 Φεβρουαρίου 2022

Σεισμός - Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Τη συμμετοχή του στη νέα συνάντηση για τους σεισμόπληκτους ζητά ο Σύλλογος "Ελπίδα"

 

Με φόντο την επερχόμενη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, όπου θα συζητηθούν τα περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης για την στήριξη των σεισμόπληκτων του Ηρακλείου, ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων  Δ. Μινώα Πεδιάδας "Ελπίδα", ζητά με ανακοίνωση του να εκπροσωπηθεί στη συνάντηση.

Η ανακοίνωση:

"Ύστερα από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του Συλλόγου μας μέχρι σήμερα για μια εποικοδομητική συνάντηση με Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, και αλλεπάλληλα email, προτάσεις, και υπομνήματα που δεν έχουν απαντηθεί προς τον κ Τριαντόπουλο, χθες, μετά λύπης μας, ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για την επικείμενη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο σε διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης στις 4 Φεβρουαρίου 2022, με θέματα που αφορούν τις σεισμόπληκτες περιοχές, δηλαδή που αφορούν εμάς χωρίς εμάς.

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή ως κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, δυο μέρες πριν από την προκαθορισμένη για τις 6 Φεβρουαρίου 2022 προαναγγελθείσα συνάντηση του Συλλόγου μας με τους βουλευτές της Π.Ε Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους πληγεισών περιοχών (8 Δήμοι), τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου & Βιάννου, για τα προβλήματα που απασχολούν τους χιλιάδες σεισμόπληκτους.

Πιστεύουμε ότι ήταν επιβεβλημένη η εκπροσώπηση του συλλόγου μας σ’ αυτήν την συνάντηση.

Εκλαμβάνουμε την απουσία πρόσκλησης του Συλλόγου μας ως απαξίωση προς τους ήδη χιλιάδες ταλαιπωρημένους σεισμόπληκτους της περιοχής μας.

Έρχονται ξανά, μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν, με φόντο τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων.

Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες και βολικές και ελεγχόμενες συσκέψεις «ημετέρων».

Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» επιδιώκει και δεν φοβάται τον διάλογο.

Πάνω σε αυτό το πνεύμα διαλόγου ευελπιστούμε στην προγραμματισμένη συνάντηση της 6 ης Φεβρουαρίου 2022 στην παρουσίαση των προβλημάτων και στην από κοινού κατάθεση προτάσεων επίλυσης που συνεχίζουν να δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας ως σεισμόπληκτους."


https://www.ekriti.gr/