4 Φεβρουαρίου 2022

Β.Κεγκέρογλου :Για την κυβερνητική φιέστα κοροϊδίας των σεισμόπληκτων, δήλωσα τα παρακάτω προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας



«Οι πρώτες θετικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Νομό Ηρακλείου,  γρήγορα ξεχάστηκαν.

Η ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο οικονομικής – οικιστικής - κοινωνικής ανασυγκρότησης της περιοχής, εξανεμίστηκε και ήλθαν τα προβλήματα, οι περιορισμοί, η επίκληση της γραφειοκρατίας και τελευταία το δημοσιονομικό κόστος.

Ταυτόχρονα προκλήθηκαν σημαντικά ζητήματα άνισης αντιμετώπισης, αφού στα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν και ισχύουν για τις πυρόπληκτες περιοχές Εύβοια κλπ, δεν εντάχθηκαν οι σεισμόπληκτοι.



Επιστολές και αναφορές φορέων καθώς και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, παραμένουν αναπάντητες και τα προβλήματα συσσωρεύονται.

Το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο που ανακοινώθηκε ότι μεταβαίνει στο Ηράκλειο, προφανώς δεν θέλει «ενοχλητικές» ερωτήσεις και τοποθετήσεις και έτσι απέκλεισε από την κυβερνητική φιέστα και τις συσκέψεις σημαντικούς φορείς, Οικονομικό Επιμελητήριο, Σύλλογο Σεισμοπαθών ΕΛΠΙΔΑ κλπ αλλά και το σύνολο των μη κυβερνητικών βουλευτών.

Θλίβομαι για την κυβερνητική επιλογή που απαξιώνει τους τοπικούς φορείς αλλά και  τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του νομού και δηλώνω ότι τέτοιες πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο για θα συνεχίσουμε πιο μαζί με τους πολίτες και ιδιαίτερα  τους πληγέντες, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε και να απαιτούμε λύσεις γι αυτά, όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα».