20 Φεβρουαρίου 2022

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου με Χίο, Λέσβο, Κρήτη!... Πρόταση στο Υπ. Τουρισμού να επιδοτηθεί η γραμμή, υπέβαλλε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας

 


Η υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με τα νησιά της Χίου, της Λέσβου και της Κρήτης ήρθε και πάλι στο προσκήνιο των συζητήσεων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα σε συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους Υπουργούς και με θέμα την προώθηση και στήριξη του κλάδου στη χώρα.
 

Επρόκειτο ουσιαστικά για την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου  Τουρισμού  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με τη συμμετοχή των 13 Περιφερειών  της χώρας και της ηγεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

«Να στηριχθούν κλάδοι του τουρισμού»

Όπως σημείωσε ο κ. Μπουτίνας, μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο θα ήταν συμφέρον για την περιοχή της Μαγνησίας, και όχι μόνο, όπως άλλωστε είναι ήδη το αεροπορικό με προορισμό την Κρήτη.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπουτίνας, στη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους Υπουργούς υπήρξαν συγκεκριμένοι στόχοι που συζητήθηκαν. Ένας από αυτούς είναι η προώθηση και η προβολή των τουριστικών προορισμών, ενώ ο δεύτερος είναι να βρουν τον τρόπο που θα στηρίξουν οικονομικά τους κλάδους του τουρισμού, όπως είναι τα τουριστικά λεωφορεία και γραφεία, τα καταλύματα, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

 

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου-Χίου-Λέσβου-Κρήτης
Ταυτόχρονα, επαναφέρθηκε το ενδεχόμενο υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με το νησί της Χίου, της Λέσβου και της Κρήτης, σύνδεση που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει τεράστια οφέλη και θα αποτελεί «ανάσα» για την οικονομία της περιοχής. Το ζήτημα είναι η αποδοχή της πρόταση απ΄το Υπουργείο και η επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου – Μεστών Χίου με ενδιάμεσο σταθμό το Σίγρι  Λέσβου και τελικό σταθμό το Καστέλι Κρήτης, η οποία χαράσσει νέο εναλλακτικό ακτοπλοϊκό άξονα στο ανατολικό Αιγαίο, συνδέοντας  το λιμάνι του Βόλου με τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Δεν έλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στο ήδη υπάρχον αεροπορικό δρομολόγιο της εταιρείας «Sky Express» που εξυπηρετεί τη σύνδεση του Βόλου με την Κρήτη, γεγονός που λειτουργεί επιπρόσθετα στο ενδεχόμενο μιας ακτοπλοϊκής σύνδεσης. «Πέρυσι το αεροπορικό δρομολόγιο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και θα συνεχίσει και φέτος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτίνας. Σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ο ίδιος συμπλήρωσε πως έχουν ως υποστηρικτή την Περιφέρεια Αιγαίου, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι λίγοι οι Θεσσαλοί που ζουν στη Σάμο και σε άλλα νησιά. «Αυτό που μένει είναι να επιδοτηθεί η γραμμή», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

Πηγη: 

https://magnesianews.gr/