11 Φεβρουαρίου 2022

Ανοίγει άμεσα για τους επιβάτες η γραμμή Χίου - Τσεσμέ

 


Με επίσημη ενημέρωση του Λιμεναρχείου Χίου στον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή
Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του νέου ΦΕΚ, τα ημερόπλοια που εδώ και δύο χρόνια παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, μπορούν να εκτελούν κανονικά πλέον δρομολόγια από και προς Τσεσμέ.

Την παραπάνω είδηση, επιβεβαίωσε στον «π» και πηγή του Λιμενικού με τη φράση: «Για εμάς από σήμερα η γραμμή είναι ανοιχτή. Θα περιμένουμε από τις εταιρείες τα σχετικά αιτήματα για τα δρομολόγια».

Δεν είναι ακόμα έτοιμες οι εταιρείες

Η παραπάνω εξέλιξη αιφνιδίασε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, καθώς μόνο η μία – που όλο αυτό τον καιρό εκτελούσε εμπορικά δρομολόγια- είναι έτοιμη για δρομολόγια επιβατών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι άλλες δύο εταιρείες θα χρειαστούν περίπου 20 -30 ημέρες για την επανέναρξη των δρομολογίων προς και από Τουρκία.

https://www.politischios.gr/


Ζητούμενο ποιος θα κάνει τους ελέγχους

Την ίδια ώρα, μεγάλο ζητούμενο, παραμένει το ποιος ουσιαστικά θα είναι ο φορέας που θα πραγματοποιεί ελέγχους στην αίθουσα του Τελωνείου Χίου, με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα, μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη να τηλεφωνεί στο Υπουργείο για σχετικές διευκρινήσεις.

Σημειώνεται ότι, μόλις σήμερα, συνεργεία του Λιμενικού Ταμείου ανέλαβαν εργασίες συντήρησης στην αίθουσα επιβατών.

https://www.politischios.gr/