29 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Η ιστορία του Θόλους (1993) θα επαναληφθεί

 

Η μοίρα και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που επιλέγουν τον δρόμο για την δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Άκρα Παχύ του Θόλους θα είναι η ίδια με εκείνης του 1993, όταν επιχειρήθηκε με τα ΜΑΤ η εγκατάσταση σταθμού καυσίμων και διαλυτηρίου στην ίδια περιοχή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Απαντώντας, το βράδυ της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου 2021, στην εξαγγελία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης, η ΛΑΣ ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Επισπεύδοντες για πολλοστή φορά η «τρόικα» της δημιουργίας φυλακών της Ε.Ε. στο νησί, επέλεξαν το Παχύ Θόλους, για να στήσουν το κολαστήριό τους πάνω στο μέτωπο αυτή τη φορά του κορμού της ναυτομάνας Χίου.

Βροντάδος, Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα!

Από το σημείο στο πουθενά του 17ου χλμ., που θα εγκλώβιζαν τα θύματα των πολέμων τους, στην άκρη του κύματος του Αιγαίου, στην πρώτη γραμμή του μετώπου της παραμεθόριας περιοχής μας, οι «πατριώτες» της κυβέρνησης με την πρόθυμη για όλα δημοτική αρχή, τοποθετούν τη φυλακή του ανθρώπινου πόνου, συντεταγμένοι πλήρως με «τας υποδείξεις» του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου.

Εκτός, όμως, από όλα τα άλλα είναι και ανιστόρητοι. Στην ίδια περιοχή πριν τρεις δεκαετίες η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προσπάθησε να στήσει σταθμό καυσίμων και διαλυτήριο, εγκαθιστώντας εκεί μια φορτηγίδα γι΄ αυτό το σκοπό, χρησιμοποιώντας και πάλι το μαστίγιο των ΜΑΤ. 

Τα δυο χωριά μαζί με πολλούς άλλους αντιστάθηκαν, η φορτηγίδα δεν δούλεψε ποτέ, η τότε κυβέρνηση των ΜΑΤ έφυγε κι έμειναν οι μηδίσαντες της εποχής να είναι δακτυλοδειχτούμενοι!

Αυτή θα είναι και πάλι η μοίρα και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που επιλέγουν αυτό τον δρόμο.

Ο αγώνας δεν σταμάτησε ποτέ. Συνεχίζεται με έναν στόχο:

– Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

– Καμία νέα δομή στα νησιά μας και να κλείσουν οι υπάρχουσες.

– Να μεταφερθούν σε ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.


https://astraparis.gr/