21 Απριλίου 2020

Κουρελόχαρτο κάνει ο Κάρμαντζης την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου


Καυτηριάζει τις δηλώσεις του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών εκτός οικιστικού ιστού η δημοτική παράταξη Χίος Μπροστά και τον καταγγέλλει ότι «απαξιώνει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που κάνει λόγο για μια δομή καταγραφής».


Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, μετά τα επεισόδια στην ΒΙΑΛ, η παράταξη σημειώνει αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Μετά την στήριξη πού έδωσε μαζί με τους συμμάχους του στο δημοτικό συμβούλιο, στις αδιαφανείς διαδικασίες και μεθοδεύσεις σχετικά με την ενοικίαση χώρου για την δημιουργία δομής καραντίνας, ο δήμαρχος έσπευσε πάλι να προσφέρει υπηρεσίες στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη στο μεταναστευτικό.

Την πολιτική του εγκλωβισμού που έχει σαν αποτέλεσμα γεγονότα όπως τα προχθεσινά στη ΒΙΑΛ και εκθέτει την Χίο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε εθνικούς πρώτιστα, κοινωνικούς και οικονομικούς κινδύνους.

Ο δήμαρχος απαξιώνει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που ανάμεσα στα ψηφισθέντα (κλείσιμο της ΒΙΑΛ αρχίζοντας από την άμεση μείωση του πληθυσμού της κ.λπ.) κάνει λόγο για μια δομή καταγραφής. Αντί αυτών προτείνει νέα δομή μόνιμης παραμονής, την οποία βαφτίζει προσωρινή! Όπως η προηγούμενη δημοτική αρχή και κυβέρνηση μας έλεγαν για την ΒΙΑΛ.

Αντί για ευαγγέλιο και σημαία όπως χαρακτήριζε την απόφαση, σταδιακά την μετατρέπει σε κουρελόχαρτο».

Βολές κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου, 18 Απριλίου 2020, στην ΒΙΑΛ η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει εγκλωβίσει στο ΚΥΤ και στα γύρω χωράφια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κάτω από άθλιες συνθήκες, στις οποίες έχει προστεθεί και η ανασφάλεια λόγω του κορονοϊού.

«Τα περιστατικά του Μ. Σαββάτου με κάψιμο οικίσκων, σκηνών και αυτοκινήτων, είναι απολύτως συνδεδεμένα με όλα αυτά», τονίζεται στην ανακοίνωση και καλεί την κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι έχει αποτύχει οικτρά στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση του νησιού, με πρώτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες και την άμεση μεταφορά τους σε δομές στην ενδοχώρα.
https://astraparis.gr/