19 Μαρτίου 2019

Μυρσίνη Λοΐζου: Επάγγελμα... η κόρη του Μάνου


Με μηδενικό βιογραφικό -πλην της βαριάς κληρονομιάς του ονόματός της- η κόρη του Μάνου Λοΐζου με τις προκλητικές ατάκες βάζει πλώρη για το Ευρωκοινοβούλιο και μισθό €20.000 μηνιαίως με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ

Αυθύπαρκτη πολιτική παρουσία; Μηδενική. Δραστήρια προσφορά στη δημόσια ζωή; Ανύπαρκτη. Εργασιακή ενασχόληση, κοινωνική συμμετοχή ή επιστημονικά προσόντα; Αφαντα.

Το μόνο έως τώρα σημαντικό επίτευγμα της 53χρονης Μυρσίνης Λοΐζου είναι ότι κουβαλάει ένα βαρύ επώνυμο.


 Και μοναδική επαγγελματική της δεξιότητα, ότι προσπορίζεται διά βίου εισοδήματα από τα πνευματικά δικαιώματα του πατέρα της. Καθώς, λοιπόν, τα λοιπά προτερήματά της αγνοούνται, φαντάζει ιδανική για να εκπροσωπήσει τους ανώνυμους Ελληνες πολίτες της δουλειάς και του μόχθου στο Ευρωκοινοβούλιο αντί μηνιαίου μισθού 20.000 ευρώ. Ο,τι πρέπει, επίσης, για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλασάρει προεκλογικά ένα τρανταχτό ιστορικό επίθετο ώστε να διεγείρει συνειρμούς και αναμνήσεις. Τσάμπα, όμως, ο κόπος. Σ’ αυτόν τον κάλπικο ντουνιά κανένας δεν σε ρίχνει πια. Εντέλει, μπορεί ονόματα να κληρονομούνται και περιουσίες να κληροδοτούνται, αλλά, κακά τα ψέματα, το μεγαλείο της ψυχής δεν μεταβιβάζεται.

Η αλήθεια είναι ότι η εκλογική αξιοποίηση και η πολιτική κεφαλαιοποίηση τέκνων προβεβλημένων προσώπων δεν είναι καινούριο φρούτο στο εγχώριο κομματικό σκηνικό. Ξαφνικά όμως και τα μπαρουτοκαπνισμένα ριζοσπαστικά στελέχη των υπογείων του Μαξίμου υιοθέτησαν την ίδια ψηφοθηρική συνταγή. Αυτήν που ως χθες κιόλας κατήγγελλαν με σφοδρότητα ως οικογενειοκρατική, αποκαλώντας περιφρονητικά τους υποψήφιους γόνους άλλων εκλογικών σχηματισμών «τυχάρπαστους», «γλάστρες» και «ανεπρόκοπους». Αφότου όμως και οι ίδιοι προσαρμόστηκαν ευέλικτα σε αυτή τη δοκιμασμένη «συστημική» συμπεριφορά, επιστράτευσαν εις το όνομα του πατρός γιους και κόρες με ηχηρά επίθετα για να κλείσουν νοσταλγικά το μάτι στους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών.

Βασικός τους στόχος, να επικοινωνήσουν μαζί με τα επώνυμα τέκνα του ευρωψηφοδελτίου κάποιες παρελθούσες παραστάσεις των γονιών τους, ή ακόμη και των παππούδων τους, οι οποίοι συνδέθηκαν, άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο, με την Αριστερά. Εξάλλου η πατίνα της «διεύρυνσης» του ΣΥΡΙΖΑ σε «προοδευτική συμμαχία» χρειαζόταν επειγόντως κάποιο λούστρο. Ωστόσο, μέσα στην πρεμούρα τους δεν έλειψαν και οι αστοχίες. Στην περίπτωση, όμως, της επιλογής ως ευρωυποψήφιας της Μυρσίνης Λοΐζου, μοναχοκόρης του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου, δεν διαπιστώθηκε κανένα φάλτσο. Απλώς κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Η θυγατέρα του σπουδαίου τραγουδοποιού, άλλωστε, διαθέτει το προκλητικά επιθετικό, δήθεν ασυμβίβαστο, γνήσια κυνικά ασεβές και μάλλον ραχάτικο προφίλ το οποίο βρίσκεται σε στενή συνάφεια με τη μενταλιτέ σημαντικής μερίδας του κυβερνώντος κόμματος.

protothema.gr