19 Μαρτίου 2019

Αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου σε Μετέωρα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα και Καρδίτσα



Για μία ακόμα χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου χάρισε την εμπειρία στους χορευτές και τα μέλη του να ζήσουν από κοντά τα έθιμα ενός τόπου για την αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα. Η φετινή αποστολή είχε ως τόπο επίσκεψης τα Μετέωρα, την Καλαμπάκα και τις γύρω περιοχές. Εντυπωσιακές εικόνες και δέος προκάλεσαν τα επιβλητικά μοναστήρια που είναι σκαρφαλωμένα στους βράχους των Μετεώρων, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους Σαμιώτες παρευρέθηκαν σε αυτή την εκδρομή.


Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας και καλωσόρισμα από τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Καλαμπάκας ‘Μετέωρα’ και τον χοροδιδάσκαλο τους, κ. Γιάννη Δήμα. Η σαμιώτικη αποστολή ενσωματώθηκε και συμμετείχε στο έθιμο της Καντάδας το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαρτίου, περπατώντας και τραγουδώντας στα σοκάκια και τους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης που στήθηκε μεγάλος χορός.

Το απόγευμα της Κυριακής, 10/3, τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου παρευρέθηκαν στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου, ο οποίος έδωσε την ευλογία του στη σαμιώτικη αποστολή. Στη συνέχεια ιδιαίτερες στιγμές ακολούθησαν στο έθιμο του ‘Τρανού Χορού’, όπου οι ντόπιοι (κυρίως ηλικιωμένοι) σε έναν πολύ μεγάλο κύκλο τραγούδησαν και χόρεψαν. Φυσικά την Καθαρά Δευτέρα δεν έλειψε η πατροπαράδοτη φασολάδα της Καλαμπάκας σε ένα γλέντι με μουσική και χορό.

Η περιήγηση συνέχισε στις γειτονικές πόλεις Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα. Μια ευχάριστη, επίσης, συνάντηση επιφύλασσε η πόλη των Τρικάλων, αφού τα μέλη μας επισκέφθηκαν την αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, στην οποία τα καλωσόρισε ο χοροδιδάσκαλος κ. Παναγιώτης Μάνος, παλιός γνώριμος του δικού μας χοροδιδασκάλου Μάκη Ευαγγέλου, αφού ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων έχει επισκεφθεί το νησί μας πριν περίπου 12 χρόνια. Οι δυο χοροδιδάσκαλοι και οι χορευτές μας συζήτησαν για τα πολιτιστικά δρώμενα που μας ενώνουν και φυσικά για νέες συνεργασίες.

"Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στο Πρακτορείο Εισιτηρίων ‘Fournoi Travel’ και τον κ. Χρήστο Γλαρό που για μία ακόμα φορά παραμένει ένθερμος υποστηρικτής των δράσεων του ΧΟΡ.Ο.Σ, στην ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways για την παροχή ειδικών τιμών στις αποστολές μας, στο Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Λιακόπουλος Στάθης και στον ίδιο προσωπικά που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ασφάλεια και αξιοπιστία ταξίδεψε με το λεωφορείο του τη Σαμιώτικη αποστολή, καθώς και στον κ. Κώστα και την οικογένεια του από τον Ξενώνα Αρσένης για την υπέροχη και ζεστή φιλοξενία τους", αναφέρει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου.

Η αποστολή στα Μετέωρα και τις γύρω περιοχές σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ για μία ακόμα φορά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ έμεινε πιστός στην υπόσχεση να χαρίζει νέες εμπειρίες παράδοσης και πολιτισμού στα μέλη του.