11 Αυγούστου 2009

"ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ"


infoserresBBC ΚΑΙ REUTERS ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ


Για χρέη άνω των 600 χιλιάδων ευρώ, της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο, κάνουν λόγο δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων στις ιστοσελίδες τους, στο διαδίκτυο.

Την Τρίτη (30/1) το βρετανικό BBCόσο το αμερικάνικο Reuters, μετέδωσαν πως ο λόγος που οδήγησε στη φυγή της μοναχές της αδελφότητας στο Σιδηρόκαστρο, ήταν τα υπέρογκα χρέη τους. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος Reuters: «Ελληνίδες καλόγριες στο τρέξιμο, λόγω χρεών». Ενώ το δημοσίευμα το BBCτιτλοφορείται : «Καλόγριες τρέπονται σε φυγή μετά από επιχειρηματικό φιάσκο».




Και τα δύο δημοσιεύματα, αναφέρουν πως η ηγουμένη Χριστονύμφη με τις υπόλοιπες μοναχές, επέλεξαν το δρόμο της φυγής, λόγω … πτώχευσης της πλεκτοβιομηχανίας που λειτουργούσαν μέσα στο μοναστήρι, με μηχανές αξίας 250.000 ευρώ, τις οποίες και προμηθεύτηκαν μετά τραπεζικό δάνειο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι μοναχές επέλεξαν να «κρυφτούν» στο μοναστήρι της Παναγίας Ξενίας στο Βόλο, προκειμένου να μην εντοπιστούν από τις αρχές, αφού ήδη οι τράπεζες κινήθηκαν νομικά. Το δημοσίευμα μάλιστα του Reuters, αναφέρει πως η Ιερά Σύνοδος ψάχνει τρόπο για να ξεπληρώσει το χρέος της μονής, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει την πληροφορία, ο εκπρόσωπός της.

Ημερομηνία καταχώρησης Τετάρτη, Ιανουάριος 31