11 Αυγούστου 2009

14/12 ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΛΟΓΩ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ


infoserres

Την Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίτης, στο Σιδηρόκαστρο, εγκατέλειψαν το πρωί της Τετάρτης(13/12) οι περισσότερες μοναχές της αδελφότητας, που αριθμεί συνολικά 40. Πληροφορίες θέλουν τις μοναχές να εγκατέλειψαν τη μονή, ως μέσο αντίδρασης στη συμπεριφορά του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου, στον οποίον καταλογίζουν προσπάθειες πλήρους παρέμβασης στα εσωτερικά και τα οικονομικά του μοναστηριού.



Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο μητροπολίτης Μακάριος βρέθηκε στη μονή, όπου είχε πολύωρη συνάντηση με την ηγουμένη Χριστονύμφη, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να επιστρέψουν οι μοναχές στο Σιδηρόκαστρο.
Ο μητροπολίτης Μακάριος, δεν θέλησε να προβεί σε καμία επίσημη δήλωση, λέγοντας μόνο πως δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με το μοναστήρι. Όσο για τις μοναχές που εγκατέλειψαν τη μονή, αρκέστηκε να πει πως "πήγαν ταξίδι αναψυχής" και θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες και όλα θα επανέλθουν στους παλαιούς ρυθμούς.
Τις τελευταίες ώρες το Σιδηρόκαστρο βοά, πολλά ακούγονται, αλλά η επίσημη αντίδραση τόσο από το μοναστήρι, όσο και από τη μητρόπολη είναι πως δε ισχύουν τα όσα ακούγονται.
Αδιευκρίνιστο παραμένει προς τα που κατευθύνθηκαν οι μοναχές που εγκατέλειψαν το Σιδηρόκαστρο. Άλλοι υποστηρίζουν πως φιλοξενούνται σε μοναστήρι στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου, ενώ άλλοι είτε προς τη Σάμο, όπου ο εκεί μητροπολίτης Ευσέβιοςείναι ο πνευματικός πατέρας της αδελφότητας.
Ημερομηνία καταχώρησης Πέμπτη, Δεκέμβριος 14