3 Αυγούστου 2009

να τους χαιρόμστε τέτοιους υπαλλήλους εδώ το κλείνουν το μαγαζί στις αφίξεις των Τουριστών την έκθεση θα σκεφτόταν;


Εγκαίνια στο σκοτάδι


Ένταση και παρ` ολίγον επεισόδια στα εγκαίνια της έκθεσης των Τίμου Χατζηλαγού και Πάνου Ζαγαρίτη, στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ, όταν υπάλληλος του Μουσείου «έκλεισε» τα φώτα και απαίτησε την αποχώρηση όλων των παρευρισκομένων λόγω… λήξης ωραρίου.

Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου, 25 Ιουλίου και ώρα 20.00 μ.μ. σε συνεννόηση που είχε γίνει με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΟΣΣ που είχαν δεχτεί να παραχωρήσουν το Μουσείο Οίνου για την έκθεση χωρίς να ζητήσουν οικονομικό αντίτιμο. Ωστόσο, ενώ τα εγκαίνια είχαν ξεκινήσει και 40 περίπου άνθρωποι βρίσκονταν στο χώρο για να δουν τα έργα που εκτίθενται, έκλεισαν τα φώτα του Μουσείου Οίνου και ζητήθηκε η αποχώρησή τους αφού όπως υποστηρίχθηκε είχε λήξει το ωράριο λειτουργίας του. Την έκπληξη διαδέχτηκε ένταση μεταξύ του κ. Χατζηλαγού και του υπαλλήλου της ΕΟΣΣ κ. Παρασύρη. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηλαγό ο ίδιος είχε προτείνει την παραμονή της υπαλλήλου στο Μουσείο και την οικονομική επιβάρυνση του ίδιου για την επιπλέον εργασία της ή την παραμονή του νυχτοφύλακα μέχρι την λήξη των εγκαινίων, προτάσεις που όμως δεν έγιναν δεκτές. Τελικά οι παρόντες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού οι υπάλληλοι της ΕΟΣΣ κάλεσαν την Αστυνομία και ζήτησαν την απομάκρυνση των παρευρισκομένων. Για το θέμα δόθηκαν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΟΣΣ κ. Καραγιάννη ο οποίος δήλωσε ότι το Μουσείο Οίνου έχει συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο θα πρέπει να τηρείται από όλους. Γεγονός, που πάντως δεν εξηγεί την ένταση και την μεθοδολογία με την οποία επιχειρήθηκε η απομάκρυνση των παρόντων. Την στιγμή μάλιστα που ο κλάδος των κεραμοποιών στο Νομό μας φθίνει χρόνο με τον χρόνο θα ήταν σκόπιμο η δουλειά τους να ενισχύεται με κάθε τρόπο. Είναι, βεβαίως, προς τιμήν του προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΟΣΣ που παραχωρούν τον χώρο του Μουσείο Οίνου σε καλλιτέχνες του Νομού μας και αυτό θα πρέπει να επισημανθεί.

Δύο μέρες μετά το επεισόδιο έγινε συνάντηση μεταξύ του κ. Χατζηλαγού και του κ. Καραγιάννη, προέδρου της ΕΟΣΣ στη διάρκεια της οποίας ο κ. Καραγιάννης ενημερώθηκε για το θέμα. Το επεισόδιο, πάντως, θεωρείται λήξαν και από τις δύο πλευρές καθώς αποδόθηκε σε κακή συνεννόηση ενώ η έκθεση των δύο κεραμοποιών έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Να σημειώσουμε ότι τα έργα του Τίμου Χατζηλαγού και του Πάνου Ζαγαρίτη θα εκτίθενται μέχρι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ενώ μετά από πρόταση του Δημάρχου Βαθέος η έκθεση θα μεταφερθεί στη συνέχεια και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: Σαμιακό Βήμα