4 Αυγούστου 2009

«ΕΡΩΤΑΣ & ΘΑΝΑΤΟΣ»

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΕΡΩΤΑΣ & ΘΑΝΑΤΟΣ»

Στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Ποιος μας ρωτά ο Έρωτας η ο Θάνατος »

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στις 9 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΤΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ποιός μας ρωτά ο έρωτας ή ο θάνατος

Μουσικά βήματα στην ομορφιά, στην μέθη του έρωτα αλλά και στις σκοτεινές διαδρομές του, εκεί που η ανθρώπινη ψυχή, βιώνει την απώλεια, γίνεται σκιά, καταστρέφει και καταστρέφεται.

Η Αγγελική Τουμπανάκη (φωνή), ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) και ο Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά) παρουσιάζουν μικρές ιστορίες έρωτα και θανάτου και οι ιστορίες αποκτούν κίνηση και εικόνα με την παρουσία της χορεύτριας flamenco, Γιώτας Πεκλάρη και της video artist, Νίνας Φούφα.

Γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες, τραγούδια από τη Λατινική Αμερική, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, προσωπικές συνθέσεις και αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι μουσικής-χορού, δομούν ένα πρόγραμμα ηχητικών εκπλήξεων και εναλλασσόμενων συναισθημάτων.

Το tangos προλογίζει αρμένικες μελωδίες, ο ζωναράδικος μπλέκεται με τη buleria και η κίνηση του flamenco δένεται με το ηπειρώτικο μοιρολόι…

Η προβολή των βίντεο άλλοτε σαν σκηνικό και άλλοτε διηγούμενη παράλληλες ιστορίες, προσδίδει θεατρικότητα στον δημιουργημένο από τη μουσική χώρο.

Μια μουσική παράσταση όπου η κίνηση η εικόνα και η μουσική συνδιαλέγονται και αφηγούνται τις διαφορετικές μορφές του έρωτα και του θανάτου και τον παράδοξο πολλές φορές εναγκαλισμό τους.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6945855809

EMAIL: aggelikitoubanaki@yahoo.com


Αγγελική Τουμπανάκη (φωνή)

Η Αγγελική Τουμπανάκη παρακολουθεί μαθήματα τζαζ (τραγούδι, αυτοσχεδιασμό, πιάνο, αρμονία) στο Ωδείο “Athenaeum” και μαθήματα φωνητικής με την Σ. Νοητή. Εχει τελειώσει υποχρεωτικό αρμονίας και παίζει κιθάρα, πιάνο και παραδοσιακά κρουστά (νταούλι, μπεντίρ).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Λαικών Οργάνων, βουλγάρικου και κλασσικού οθωμανικού τραγουδιού στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» με διοργανωτή τον Ross Daly. Είναι μέλος του συγκροτήματος «Mare Yiem» ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα (Σανάδες, Χαονία, Ανοιχτή Θάλασσα, κ.α.).

Τέλος έχει εμφανιστεί σε διαφορα φεστιβάλ (φεστιβάλ Σάμης -Κεφαλονία 2008, Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» 2008, Φεστιβάλ πολυφωνικού τραγουδιού 2007-Θέατρο Πέτρας, Φεστιβάλ εθνοτήτων και Πολιτισμού 2007 Λαμία, Φεστιβάλ Δήμου Λαρισας 2007 και φεστιβάλ πολυφωνικού τραγουδιού 2006 Θέατρο Πέτρας) και σε διαφορες μουσικές και θεατρικές σκήνες όπως Ιανός, Bios, Δίπυλον, Λιθογραφείον (Πάτρα) Πυρήνας, Αρχιτεκτονική, Αλάβαστρον, Παράφωνο κ.α.

www.myspace.com/aggelikitoubanaki


Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα)

Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά και στη Ρόδο. Άρχισε μουσικές σπουδές στα 13 και είναι κάτοχος των πτυχίων Φούγκας, Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας και Κλασικής Κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές του σε πανεπιστημιακό επίπεδο στο Λονδίνο και του απονεμήθησαν οι τίτλοι του Bachelor of Music (BMus) από το Royal Holloway University of London και Master of Music (MMus) από το Royal College of Music - London με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για οθόνη (κινηματογράφο, τηλεόραση). Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια jazz και κιθάρας φλαμένκο στην Ιταλία και στην Ισπανία αντίστοιχα.

Από το καλοκαίρι του 2003 εγκαθισταται μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός.

Έχει συνεργαστεί με τις ιδιότητες του κιθαρίστα, ενορχηστρωτή, συνθέτη και μαέστρου με τους: Γ. Νταλάρα, Ν. Ξυδάκη, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Λιδάκη, Χ. Τσιαμούλη, Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Μ. Φραγκούλη, Φ. Δάρρα και άλλους. Έχει ενορχηστρώσει τον χρυσό δίσκο του Νίκου Ξυδάκη "Γρήγορα ή ώρα πέρασε" (2006) που ερμήνευσαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο συνθέτης, και έχει συμμετάσχει με δικές του συνθέσεις στον πολυσυλλεκτικό δίσκο "Ημερολόγιο Δεύτερο" (2005).

Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας αλλά και σε διακεκριμένους χώρους συναυλιών στο εξωτερικό: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Κύπρο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία.

www.ketentzoglou.gr


Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρούστα)

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Ασχολείται με τη μουσική από τα 15 του χρόνια. Από το 1998 μέχρι το 2004 φοίτησε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακών και μοντέρνων κρουστών και ξεκινά μια πολύχρονη πορεία εντατικής μελέτης της τέχνης αυτής μέσα από μαθήματα με τον Πέτρο Κούρτη και σεμινάρια με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: Misirli Ahmet, Zohar Fresco, Jose Carrasco κ.α.

Συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές Ελλήνων καλλιτεχνών οπως: Χαρούλα Αλεξίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Ρακόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα κ.α.

Απο το 2002 μέχρι σήμερα λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις και συναυλίες Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής (Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Λύκειο Ελληνίδων, Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας κ.α.), Latin (Aroma Caribe κ.α.), Jazz-Ethnic (Μακης Αμπλιανιτης, ΙΑΣΙΣ, ΚΡΟΤΑΛΑ κ.α.) και Flamenco (Ronda al Alba, Flamenco Aire, Fuera de.., Proxima Salida κ.α.).

Απο το 2006 συνοδεύει μαθήματα χορού flamenco στη σχολή χορού Estrella.

Επίσης συμμετέχει σε συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών όπως: Ζωή Παπαδοπούλου 2008, Χαρούλα Αλεξίου 2007, Τρίφωνο 2005-2007, Βασίλης Παπακωνσταντίνου 2005, Μαρία Φαραντούρη 2004, Δημήτρης Μπάσης 2002, κ.α.

Απο το 2005 συνεργάζεται με την Artventure και τον Πέτρο Κούρτη.

www.myspace.com/giannispapagiannoulis
Γιώτα Πεκλάρη (Χορός)

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού «Ραλλού Μάνου».

Από το 1995 ασχολείται με το φλαμένκο, παρακολουθώντας μαθήματα πλάι σε μεγάλους δασκάλους όπως: Israel Galván, Eva Yerbabuena, Belen Maya, Rafaela Carrasco, Juana Amaya, Pastora Galván, José Antonio, Mercedes Ruiz, κ.α.

Από το 2005, όπου και παρουσιάζει στο φεστιβάλ «διαροές» ένα σόλο εμπνευσμένο από το έργο του Samuel Becket «το λίκνισμα», αρχίζει να πειραματίζεται με την τεχνική της κίνησης του φλαμένκο, αφαιρώντας όλα τα στοιχεία φολκλόρ πού κατά κανόνα την συνοδεύουν, εισάγοντας σύγχρονες δομές και φόρμες.

Στην τεχνική της συνυπάρχουν οι αρχές του κλασικού μπαλέτου, η φυσική ροή στην κίνηση του σώματος που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο χορό και η δυναμικότητα του φλαμένκο.

www.yiotapeklari.gr
Νίνα Φούφα (video art)

Η Νίνα Φούφα έχει σπουδάσει Θεατρολογία στην Πάτρα και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στον πειραματικό κινηματογράφο στο School of the Art Institute του Σικάγο. Από το 2002 μέχρι σήμερα, κάνει μικρού μήκους βίντεο, με ή χωρίς αφήγηση. Αυτό τον καιρό, εργάζεται ως μοντέρ και σκηνοθέτιδα, σε τηλεοπτικές και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές. Ζεί στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.