4 Αυγούστου 2009

Παιδικές κατασκηνώσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας Ν.Α. Χίου στα Σκλαβιά


Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου στην παιδική κατασκήνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Ν.Α. Χίου στα Σκλαβιά, ενημερώνουμε για τα εξής:

Κατά την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, φιλοξενήθηκαν στην παιδική κατασκήνωση στα Σκλαβιά 170 αγόρια και κορίτσια από το νομό Χίου, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων παιδιών και νέων αποδήμων στην Ελλάδα (Chios Camp 2009), το οποίο υλοποιείται από την ΕΝΑ Χίου, φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο (και έως 13 Αυγούστου) στην κατασκήνωση 45 παιδιά ομογενών από τις ΗΠΑ, ενώ από 1/8/2009 έως 16/8/2009 θα φιλοξενηθούν και 16 παιδιά από τη Β. Ήπειρο. Μαζί και με τα παιδιά από το νομό Χίου, υπολογίζεται ότι περίπου 160 παιδιά θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Σκλαβιών κατά τη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο, που θα λήξει στις 16 Αυγούστου.

Η κατασκήνωση στελεχώνεται από έμπειρους ειδικούς συνεργάτες (χειροτεχνίας, ψυχαγωγίας, γυμναστικής), οι οποίοι συμβάλλουν στην υλοποίηση ποικίλων δράσεων ψυχαγωγίας και άσκησης των παιδιών, όπως χειροτεχνία, χορός, επισκέψεις στη θάλασσα, άσκηση στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου που υπάρχουν στο χώρο της κατασκήνωσης κ.α.