9 Μαρτίου 2009

Απαξίωση των εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος ερώτηση από τη Βουλευτή του Πασόκ Ελπίδα Τσουρή


Ερώτηση

Προς

Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,

Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Απαξίωση των εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος

«Δεσμεύομαι προσωπικά εδώ ότι μέχρι την 1η Μαρτίου του 2009, το σύνολο των μέσων θα βρίσκεται στον αέρα και παράλληλα θα έχουμε προμηθευτεί, θα έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια νέων μέσων με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν θα παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για χρήση αλλά θα παραμείνουν στο Λιμενικό Σώμα.»

Αυτά ήταν, επακριβώς, τα λόγια του Υφυπουργού ΕΝΑΝΠ, κ. Καμμένου, στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Λιμενικό Σώμα, στις 26-11-2008, με θέμα «Το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του, στο παρόν και το μέλλον», απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς, στη θλιβερή διαπίστωση ότι τα 6 από τα 7 αεροπλάνα του Λιμενικού, δε λειτουργούν και ότι από τα 6 ελικόπτερα, τα 5 δεν πετάνε.

Ωστόσο, η κατάσταση, ουδόλως, έχει, μέχρι σήμερα, αλλάξει. Οι προσωπικές δεσμεύσεις του κ. Υφυπουργού αποδεικνύονται «λόγια του αέρα».

Βάσει των παραπάνω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Υπάρχει ή όχι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση απαξίωσης των εναέριων, και όχι μόνο, μέσων του Λιμενικού Σώματος; Εάν ναι, ποιες είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση; Παρακαλώ για την κατάθεση των σχετικών αποφάσεων-εγγράφων.

09.03.2009

Η ερωτώσα βουλευτής

Ελπίδα Τσουρή