9 Μαρτίου 2009

ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ. Ναθαναήλ


Με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ. Ναθαναήλ, που έγινε τη μέρα της Ορθοδοξίας στο Φανάρι, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης που ήταν παρόν, μετά την ολοκλήρωση της τελετής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ήταν για εμάς τους Δωδεκανήσιους μια μέρα τριπλής χαράς. Γιορτάσαμε τη μέρα της Ορθοδοξίας, γιορτάσαμε την Ενσωμάτωση και γιορτάσαμε, την ίδια ώρα, την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι στιγμές αυτές, για όσους από εμάς είχαμε την τύχη να βρεθούμε εδώ στην Κωνσταντινούπολη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να τις ζήσουμε, υπήρξαν συγκλονιστικές και εξόχως φορτισμένες από μνήμες και συναισθήματα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Μητροπολίτη. Η μέχρι σήμερα παρουσία και πορεία του προοιωνίζει ότι καλύτερο για την Μητρόπολη Κω Νισύρου.

Τη στιγμή αυτή αισθάνομαι ωστόσο την ανάγκη μιας αναφοράς στον απερχόμενο Μητροπολίτη κ. Αιμιλιανό. Υπήρξε ένας εξαίρετος θρησκευτικός ηγέτης και όπως όλοι γνωρίζουμε, από την δράση του στην Κωνσταντινούπολη, ένας μεγάλος πατριώτης. Του εύχομαι να είναι καλά και τον ευχαριστούμε για όσα μέχρι σήμερα μας προσέφερε.

Θέλω τέλος να σημειώσω ότι στο Φανάρι είχα τη χαρά μιας κατ’ ιδίαν συνομιλίας με τον παναγιώτατο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στον οποίο μετέφερα και χαιρετισμό του προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου και τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης του Δωδεκανησιακού λαού προς το πρόσωπό του. Ο παναγιώτατος μου ζήτησε να μεταφέρω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις ευλογίες του και την πρόσκληση να τον επισκεφθεί στο Φανάρι».