10 Μαρτίου 2009

Προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα Λιμενικού Σώματος


Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπέγραψε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) και συγκεκριμένα τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λ.Σ. στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Με το Προεδρικό Διάταγμα θεσπίζονται συγκεκριμένα αντικειμενικά, υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια και καθιερώνεται μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού του Λ.Σ. Έτσι αφενός μεν ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του προσωπικού του Λ.Σ. και αφετέρου επιτυγχάνεται η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και η εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Ν/Σ για την «Κύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της Ο.Λ.Π Α.Ε και συναφών θεμάτων», ανακοίνωσε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την τροποποίηση του Κανονισμού του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες της και στο άμεσο μέλλον θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο κ.Παπαληγούρας ανακοίνωσε ακόμη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, η οποία πιθανότατα θα αναλάβει τελικά την ενεργοποίηση ελικοπτέρων και αεροπλάνων του Λιμενικού Σώματος. Τόνισε δε, ότι είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια που έγινε κατά τη διάρκεια των προηγουμένων μηνών για την επανενεργοποίηση των τριών μεγαλυτέρων σκαφών του Λιμενικού Σώματος (Π.Α.Θ.).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι:

1. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 670 Λιμενοφυλάκων, με τους υποψήφιους να διαγωνίζονται γραπτώς στα σχετικά μαθήματα, το διήμερο 14-15 Μαρτίου 2009.

2. Εντός του πρώτου δεκαημέρου μηνός Μαΐου 2009 ολοκληρώνεται η εκπαίδευση τριάντα (30) Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.

3. Ολοκληρώνεται εντός του Ιουνίου 2009 η εκπαίδευση 12 Δοκίμων Αξιωματικών Λ.Σ. – Οικονομικών και εντός του Δεκεμβρίου 2009 η εκπαίδευση 25 Δοκίμων Αξιωματικών Λ.Σ. Γενικών Υπηρεσιών, ενώ επίκειται η κλήση προς εκπαίδευση τριών (03) ακόμη Δοκίμων Αξιωματικών Λ.Σ. – Ιατρών.

4. Εντός του τρέχοντος μηνός, αναμένεται η κατάθεση των τελικών δικαιολογητικών για ενενήντα (90) Δόκιμους Υπαξιωματικούς Λ.Σ, οι οποίοι εν συνεχεία θα εισαχθούν για εκπαίδευση.

5. Πρόσφατα απεφοίτησαν από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων 271 Λ/Φ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν, ως επί το πλείστον, σε περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και σε πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ., σύμφωνα με αντικειμενικά και υπηρεσιακά κριτήρια.