10 Μαρτίου 2009

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση

Πνευματικό Κέντρο

Δήμου Πυθαγορείου

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια»

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ευάγγελο Γαζή, η μεγάλη Διεθνής επιστημονική προσπάθεια ερευνητών από όλο τον κόσμο στην περιοχή της Σωματιδιακής Φυσικής και της Κοσμολογίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας της Σωματιδιακής Φυσικής, το CERN, με τα πειράματα ΑΤLAS και CMS του Μεγάλου Αδρονικού Επιταχυντή LHC, προκειμένου να μελετηθούν τα φυσικά φαινόμενα του μικροκόσμου που επικράτησαν από τις πρώτες «βρεφικές» στιγμές του σύμπαντος μέχρι σήμερα.

Ο κύριος Γαζής εργάστηκε σε πολλά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και από το 2001 κατέχει τη θέση του Καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ από το 2007 τη θέση του επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τη εκλαΐκευση της σωματιδιακής φυσικής με ομιλίες και σεμινάρια σε φοιτητές, μαθητές και άλλε παρόμοιες εκδηλώσεις, όπως αυτή του Πνευματικού Κέντρου Πυθαγορείου, που θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Υδρίλη πάνω από το Σάμιαν Μπλου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Η πρόεδρος

Κική Παντελόγλου-Τσιρίγου