9 Μαρτίου 2009

Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ.


ΕΡΩΤΗΣΗ Ι.ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Η Κύθνος έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει κέντρο ιαματικού τουρισμού στις Κυκλάδες, αρκεί η Πολιτεία να ενισχύσει με συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις αυτή την προσπάθεια. Το αίτημα αυτό έθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή 6 Μαρτίου , ζητώντας την άμεση αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Κύθνου στην περιοχή Λουτρά και την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στο νησί.

Επίσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών και του Ξενοδοχείου Ξενία, τα οποία παραμένουν δυστυχώς ανεκμετάλλευτα τα τελευταία χρόνια.

Η φύση, εκτός από πολλές φυσικές ομορφιές, «χάρισε» στην Κύθνο και ιαματικές πηγές με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Μάλιστα, εξαιτίας της δημοφιλίας τους από το 12ο αιώνα, το νησί έγινε γνωστό και ως Θερμιά. Ο ιαματικός τουρισμός, ο οποίος γνωρίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη παγκοσμίως, μπορεί να προσδώσει σημαντική υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της Κύθνου και να συμβάλλει τόσο στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στο νησί. Δυστυχώς από το 2006, που ψηφίστηκε ο νόμος 3498 για τον ιαματικό τουρισμό, μέχρι σήμερα καμία απολύτως επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί στο νησί για την εκμετάλλευση των πηγών του.