16 Μαρτίου 2009

παρουσία του γραμματέα του τομέα τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη στην 43η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.


Το έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό τουρισμό αυτές τις ώρες και την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους κοινωνικούς φορείς του τουρισμού εξέφρασε η παρουσία του γραμματέα του τομέα τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη στην 43η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής κ. Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη των δύο μεγαλυτέρων τουριστικών οργανισμών «TUI» και «THOMAS COOK» ενώ είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με την Γερμανίδα Βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος SPD και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα τουρισμού, κυρία Μπρούνι Ιρμπέρ.

Με τους παραπάνω ο κ. Νικητιάδης αντάλλαξε απόψεις για θέματα τουρισμού και παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης στον χώρο του τουρισμού. Από τους εκπροσώπους της TUI και της TOMAS COOK ο κ. Νικητιάδης ζήτησε να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να μην μειωθούν αισθητά οι αφίξεις στην Ελλάδα και υποσχέθηκε να συνεχίσει μαζί τους συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει συνολικότερα στήριξη του ελληνικού τουρισμού, διατηρώντας έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους.

Κατά την επίσκεψη του στην 43η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ο κ. Νικητιάδης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό σε όλα τα ελληνικά περίπτερα, οι υπεύθυνοι των οποίων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την παρουσία, πρώτη φορά, κόμματος της αντιπολίτευσης στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

Ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε ήδη την ελληνική κοινότητα του Βερολίνου και μίλησε σε μεγάλο ακροατήριο ομογενών που τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο. Tο βράδυ θα παρακολουθήσει την παρουσίαση του αθλητικού τουρισμού από τη Ρόδο στο Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μετά από την επίσκεψη του στην έκθεση ο κ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρόν στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου για τον Τουρισμό εκφράζοντας μ αυτόν τον τρόπο το τεράστιο ενδιαφέρον μας για τον κλάδο. Χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να καταφέρουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό μας. Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μείωση στις αφίξεις. Το πιο ανησυχητικό είναι η μείωση που θα έχουμε στα έσοδα, η οποία είναι αδύνατον να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να δίνει το παρών παντού και πολύ γρήγορα ως κυβέρνηση θα επιδιώξει τις διαρθρωτικές εκείνες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αλλαγή του τουριστικού χάρτη της χώρας μας».

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρώσει την πενθήμερη επίσκεψη του στη Γερμανία με συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει και ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί στην ελληνική κοινότητα του Ανόβερο του Αμβούργου και της Βρέμης εν όψει των ευρωεκλογών. Τόσο στην ομιλία του στο Βερολίνο προς τους ομογενείς όσο και στις άλλες ομιλίες του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τους ομογενείς μας να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα. Το ίδιο μήνυμα απηύθυνε και από τα ΜΜΕ του ομογενειακού χώρου στα οποία παραχώρησε συνεντεύξεις.