14 Μαρτίου 2009

Η Ντόρα φτιάχνει πόλο;


By Factorx |

Αν πιστέψουμε μια μερίδα του σημερινού Τύπου και της …μπλογκόσφαιρας «η Ντόρα φτιάνει πόλο» και γαλάζιοι κομισάριοι τρέχουν πατείς με πατώσε να ενταχθούν.

Σιγά την ανακάλυψη θα μου πείτε. Αλλά από πού εξάγεται αυτό το συμπέρασμα; «Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο , είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ. Αντ. Σαμαρά, μια συζήτηση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη , ενώ βρέθηκε και στα πρώτα καθίσματα της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης». Ενώ χθες μίλησε σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη όπου υποτίθεται ότι μαζεύτηκε «όλο το καραμανλικό σύστημα» για να την χειροκροτήσει.

Για τον κ. Μεϊμαράκη δεν παίρνω όρκο, αν και οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι ενοχλημένος με τη Ντόρα. Για τον Σαμαρά πάντως δεν αληθεύουν όσα κυκλοφορούν (από ποιόν άραγε;) για «εικοσάλεπτη συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης» στο περιθώριο γεύματος του Βρετανού πρέσβη. Μια χειραψία και δυο κουβέντες αντάλλαξαν για τα (κομματικά) μάτια. Και είναι επίσης γνωστό ότι τις προάλλες η Ντόρα διέταξε να φύγει από το υπουργείο Πολιτισμού ο διαπιστευμένος διπλωμάτης Α. Υψηλάντης (που τον βρήκε εκεί ο Σαμαράς) επειδή τόλμησε να στείλει τηλεγράφημα στις ελληνικές πρεσβείες (για τα εγκαίνια της Ακρόπολης) χωρίς να την ρωτήσει. Κι αν η Ντόρα τα βρει ποτέ με τον Σαμαρά να μου τρυπήσετε την μύτη.

Όσο για τον Ρουσόπουλο, πρόκοψε. Εκτός βεβαίως κι αν παίζει κάτι άλλο. Ποιος άλλωστε γνωρίζει περισσότερα από τους πρώην κορυφαίους συμβούλους;

Για τον Αλογοσκούφη τα είπαμε. Αφορά την μάχη της Α΄ Αθηνών, τον Αβραμόπουλο και τον Παυλόπουλο - ο οποίος ψάχνει σε λάθος κατεύθυνση να βρεις τις διαρροές σε μπλογκς.

Και όσο για την Θεσσαλονίκη, αν θεωρούνται «καραμανλικοί» ο Σαλαγκούδης και ο Ιωαννίδης, πάω πάσο.

Η μόνη ελπίδα της Ντόρας να ηγηθεί της ΝΔ είναι να πάρει το δακτυλίδι από τον Καραμανλή και να πείσει ο τελευταίος τους δικούς του να την στηρίξουν - πράγμα αδύνατο κατά την γνώμη μας (το δεύτερο). Γι αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, το παίζει «καραμανλική» και «ενωτική» και προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που την χωρίζει από τους άλλους. Γνωρίζει επίσης ότι στην σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα ελέγχει ένα 20 το πολύ 30%. Τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.