16 Μαρτίου 2009

Μαθητές και μαθήτριες από τα εκπαιδευτήρια Αφιδνών «Εκπαιδευτική Αναγέννηση επισκέφθηκαν το Νομαρχιακό Μέγαρο


Μαθητές και μαθήτριες από τα εκπαιδευτήρια Αφιδνών «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επισκέφθηκαν το Νομαρχιακό Μέγαρο όπου τους υποδέχθηκε ο Νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής.

Ο κ. Βογιατζής τους ξενάγησε στους χώρους της Νομαρχίας και τους έδωσε μια σειρά από πληροφορίες τόσο για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσο και για τα τρία νησιά του Νομού μας, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Ειδικότερα, για το αντικείμενο της επίσκεψής τους, ο Νομάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα η περιβαντολλογική εκπαίδευση στην ευρεία της έννοια έχει μεγάλη σημασία, διότι οι μελλοντικές κοινωνίες χρειάζονται πολίτες με γνώσεις και ευαισθησίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ξαναεπισκεφθούν τα νησιά μας και να κάνουν εδώ διακοπές με τις οικογένειες τους. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων, ενώ τα παιδιά και οι συνοδοί τους ευχαρίστησαν τον κ. Βογιατζή για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση που όπως είπαν τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο.