14 Φεβρουαρίου 2009

Δηλώσεις νομάρχη για επίσκεψη Αβραμόπουλου – «Πήρε το μήνυμα ο υπουργός – Η Υγεία δεν αντιμετωπίζεται …παρεμπιπτόντως»

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, ο νομάρχης Δωδεκανήσου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, κάλεσε τον κο Δ. Αβραμόπουλο να αποφασίσει επιτέλους να έλθει στην Ρόδο και να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζητήματα που αφορούν στις δομές υγείας της περιοχής.

«Με την υγεία δεν ασχολείσαι ούτε την αντιμετωπίζεις παρεμπιπτόντως και επειδή θα παρίστασαι σε κάποια εκδήλωση» τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, προσθέτοντας ότι με δεδομένο το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού, όπως αυτό διαμορφώθηκε, δεν ευνοούσε τις προγραμματισμένες από την Νομαρχία και άλλους φορείς παραστάσεις διαμαρτυρίας.

«Του διαμηνύθηκαν όμως οι αντιδράσεις και οι προθέσεις μας, και ο υπουργός πήρε το μήνυμα πριν ακόμα φτάσει στην Ρόδο, με αποτέλεσμα να ακυρώσει εγκαίνια και ομιλίες» υπογράμμισε ο νομάρχης Δωδεκανήσου.

Επί της ουσίας, ο κ. Μαχαιρίδης είπε πως εξαγγέλλονται κατά καιρούς προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς όμως την έγκριση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου της Ρόδου, που εκκρεμεί από τον Νοέμβριο, δεν είναι βέβαιο ότι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα θα επωφεληθεί των όποιων προσλήψεων.

Επανέλαβε για μία ακόμα φορά, ότι η Νομαρχία και οι Δήμοι συμπαρίστανται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, δεν μπορούν όμως να καλύπτουν μονίμως τα κενά σε νοσηλευτές ή για την λειτουργία του ΕΚΑΒ.

«Εμείς θα περιμένουμε τον κύριο Υπουργό να έλθει, και στο πλαίσιο μιας οργανωμένης συζήτησης να μιλήσουμε επιτέλους για τα ουσιαστικά προβλήματα», κατέληξε ο νομάρχης.

Στον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα δεχθεί, ο κ. Κάρολος Παπούλιας τον νομάρχη, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της «Γαληνός», αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο του πλωτού πολυϊατρείου της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την υλοποίηση υπόσχεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν σε προηγούμενη επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα, είχε διαπιστώσει τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται από το «δελφίνι» στους κατοίκους των μικρών μας νησιών.

Η συνάντηση θα γίνει στις 3 Μαρτίου.