14 Φεβρουαρίου 2009

Μέτρα προστασίας του Αταβύρου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία του νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, στο δημοτικό κατάστημα του Έμπωνα, με αντικείμενο την λήψη μέτρων και την πραγματοποίηση έργων με σκοπό την προστασία του ορεινού όγκου του Αταβύρου.

Στην σύσκεψη που συμμετείχαν ο δήμαρχος Αταβύρου Νίκος Τσουκαλάς, ο αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταύρος Παραλούσης και ο εκπρόσωπος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Αγαπητός Κωνσταντινίδης, συμφωνήθηκε ότι η ευρύτερη περιοχή, ως ιδιαιτέρου κάλλους, χρήζει ιδιαίτερης προστασίας, φροντίδας και μέριμνας.

Αποφασίστηκε, να ληφθούν άμεσα μέτρα βελτίωσης των υποδομών για μεγαλύτερη ετοιμότητα σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών, αρχής γενομένης με τον καθαρισμό και αποτύπωση των αγροτικών δρόμων και των αντιπυρικών ζωνών, με μέσα που θα διαθέσει η Νομαρχία και στην συνέχεια οι Δήμοι.

Ταυτόχρονα θα εγκατασταθούν από την Νομαρχία τρεις δεξαμενές που θα εξασφαλίζουν την υδροληψία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οργάνωση

Εθελοντών

Στις 8 Μαρτίου θα γίνει συνάντηση των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Αταβύρου, με σκοπό την οργάνωση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στους Δήμους Καμείρου και Νότιας Ρόδου.

Ο νομάρχης έκανε γνωστό ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου αναλαμβάνει την ευγενική χορηγία να προμηθεύσει με στολές και μέσα τα μέλη των εθελοντικών ομάδων.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι φέτος το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο θα συνεδριάσει τέλη Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ θα ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να καταβάλλει τώρα, και όχι το καλοκαίρι, τα ποσά που δικαιούνται οι Δήμοι για την λήψη προληπτικών μέτρων στις δασικές περιοχές (καθαρισμός κλπ).