21 Ιανουαρίου 2009

Παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.



Σε γραπτές παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, κ. Θαλασσινός Θαλασσινός.

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο βουλευτής του Νομού ζητά την εξεύρεση οριστικής λύσης στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγ. Κηρύκου και των Φούρνων με τον Πειραιά. Η παρέμβαση του κ. Θαλασσινού έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό, κ. Πάνο Καμμένο και κατά την οποία δόθηκε λύση με τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Αγ. Κήρυκος – Φούρνοι – Καρλόβασι – Βαθύ.

Ωστόσο, ο κ. Θαλασσινός, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, επιμένει για οριστική λύση του ζητήματος, με δεδομένο τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της Ικαρίας που εξυπηρετούνται από το λιμάνι του Αγ. Κηρύκου, όσο και των κατοίκων των Φούρνων. Ταυτόχρονα, στην παρέμβαση του ο κ. Θαλασσινός αναφέρθηκε και κατέθεσε αποφάσεις του Επαρχιακού Συμβουλίου Ικαρίας τονίζοντας ότι «τα διαλαμβανόμενα στις αποφάσεις του Επαρχιακού Συμβουλίου Ικαρίας αιτήματα είναι απολύτως δίκαια, καθόσον η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των ακριτικών νησιών είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους».

Στην γραπτή του παρέμβαση προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Ιωάννη Λέκκα, ύστερα και από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ο κ. Θαλασσινός τονίζει την σπουδαιότητα του έργου Κάλαμος – Νας για την Ικαρία και ζητά να λυθεί το ζήτημα της καθυστέρησης της ροής της χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο. Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής του Νομού διαβίβασε και αντίστοιχη απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Ικαρίας σχετικά με το συγκεκριμένο έργο.