21 Ιανουαρίου 2009

Πειθαρχική δίωξη στον Νομάρχη Χίου από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Δήλωση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη

Από κάθε άποψη απαράδεκτη θεωρώ την ανακίνηση σήμερα, Ιανουάριο του 2009, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέματος πειθαρχικής δίωξής μου για την υπόθεση της αδειοδότησης Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων που χορηγήθηκε τον Ιανουάριο του 2003 στην περιοχή της Αμανής.

Για την ουσία της υπόθεσης σημειώνω μονάχα ότι ο Νομάρχης κινήθηκε αποκλειστικά με βάση τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Άλλωστε η νομιμότητα αυτών των ενεργειών έχει οριστικά κριθεί από την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με αριθμό 183 της 29ης Οκτωβρίου του 2008. Σημειωτέον δε ότι η νομιμότητα της απόφασης αυτής δεν αμφισβητήθηκε από κανένα, ούτε και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Είναι για μένα προφανές ότι τα κίνητρα της ανακίνησης αυτής της υπόθεσης είναι καθαρά κομματικού χαρακτήρα. Συνεπώς πρόκειται για κομματική δίωξη η οποία με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ασκείται εναντίον μου.

Θα θεωρούσα πιο χρήσιμο ο κ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, να ασχοληθεί με τα χρονίζοντα προβλήματα του Βορείου Αιγαίου (ακτοπλοϊκό, ανεργία, έργα υποδομής, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων κ.ά) αντί να διώκει μετά από παρέλευση 6 ετών με τον τρόπο αυτό τις δραστηριότητες των εκλεγμένων εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ