21 Ιανουαρίου 2009

χάραξη της πολιτιστικής στρατηγικής του Υπουργείου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.


Στη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών που συνεκλήθη χθες Τρίτη στο ΥΠ.ΠΟ. υπό την προεδρία του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Λέκκας.

Θέμα της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Θ. Δραβίλλας, ήταν η χάραξη της πολιτιστικής στρατηγικής του Υπουργείου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Στην συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Γιάννης Λέκκας ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια μας καθώς και για εκείνα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικά με την απορρόφηση του πόρων του Γ΄ Κ.Π.Σ. ο κ. Λέκκας είπε ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και την ωρίμανση των έργων που αφορούν τον πολιτισμό προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ και τα οποία θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μετά από συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας.

Ο κ. Λέκκας ζήτησε επίσης από τον αρμόδιο Υπουργό να διατεθούν από πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού άλλα 13.000.000 ευρώ για έργα πολιτισμού στην Περιφέρειά μας. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια πολιτιστική αξία των έργων που έχει την τιμή να φιλοξενεί το Μουσείο Τεριάντ, ο κ. Λέκκας, ζήτησε από τον Υπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την επαναφορά του εν λόγω Μουσείου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Με το τρόπο αυτό είπε ο κ. Λέκκας, αφενός θα βοηθήσετε τα μέγιστα προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του Μουσείου και αφετέρου στην ανάδειξή του σε πόλο έλξης επισκεπτών.