26 Νοεμβρίου 2008

ενημέρωση από το ΛΑΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε:

«O συνάδελφος Βουλευτής κ. Γκιουλέκας, από τους δυναμικότερους δημοσιογράφους της νέας γενιάς, δούλεψε σε ένα εθνικό θέμα για την εποποιία του 1940 και είχε την καλοσύνη να μου προσφέρει το τρίτομο έργο του σαν ένα πολύτιμο εργαλείο. Είμαστε και οι δυο από Θεσσαλονίκη είμαστε και οι δυο δημοσιογράφοι. Εκτιμώ πολύ τον κ. Γκιουλέκα και όταν ξεκίνησε το 2000 να περάσει την γέφυρα από τη δημοσιογραφία στη πολιτική, τον υποστήριξα και δεν μετάνιωσα ποτέ γι΄ αυτό. Είναι σοβαρός, δυναμικός και αξιοπρεπής βουλευτής

Με τη σειρά του ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε:

«Θεώρησα χρέος τιμής ένα έργο ζωής όπως η συγκέντρωση του υλικού για την εποποιία του 1940, να παραδοθεί στα χέρια των πολιτικών αρχηγών.

Ξεκίνησα από τον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος μπορεί ως δημοσιογράφος και συγχρόνως ως πολιτικός αρχηγός να καταλάβει και να εκτιμήσει την ιστορία από τις πρωτογενείς της πηγές.

Τον ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και τα καλά του λόγια».



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης για τη διάταξη που προστέθηκε σε Νομοσχέδιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης και βάσει της οποίας μπορούν να αποφυλακιστούν ο πρωταίτιοι της επταετίας Δ. Ιωαννίδης και Ν. Ντερτιλής, δήλωσε:

«Πολλά χρόνια μετά, αφού εξαίρετοι πολιτικοί άνδρες, όπως ο κ. Λεντάκης που είχε ζητήσει επιείκεια, φαίνεται πως η Δημοκρατία διαπίστωσε ότι ήταν αρκετό το διάστημα, που είναι στη φυλακή οι πρωταίτιοι των πικρών γεγονότων του ΄67 και του ΄73.

Δεν ξέρω όμως αν θα κάνουν χρήση του ευεργετήματος που παρέχει ο Νόμος του κ. Χατζηγάκη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Γ. Καρατζαφέρης για τις εξελίξεις στην εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου δήλωσε:

«Καθημερινά επιβεβαιώνεται η θέση που ανέπτυξα στη Βουλή, ότι η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή είναι συνήθως ατελέσφορος.

Χρειαζόταν Προανακριτική.

Να που οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα και δεν μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων.

Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή θα είχε άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, άλλα αποτελέσματα.

Οι δύο αυτοί κύριοι, πρέπει να περάσουν από τα κελιά του μοναστηρίου στα κελιά των φυλακών».