26 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ


Πειραιάς 26/11/2008


Η κυβέρνηση των ομολόγων και των κουμπάρων απαξιώνει καθημερινά τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Με την πρακτική της δείχνει ότι δεν σέβεται τον εργαζόμενο πολίτη, τον βιοπαλαιστή που με την συμμετοχή στα φορολογικά του βάρη προσδοκά μια σωστή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Υπουργός της Υγείας κ. Αβραμόπουλος νομίζει ότι τα πάντα είναι οι δημόσιες σχέσεις τα χαμογελάκια, τα στράς και ο φακός της τηλεόρασης.

Δεν έχει καταλάβει τον ρόλο στον οποίο τον έχει τάξει ο Ελληνικός Λαός. Καθημερινά οι εμπλεκόμενοι φορείς της Υγείας είναι στους δρόμους, Γιατροί – Νοσηλευτές και πάσης φύσεως συνεργαζόμενοι. Φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών και το γεγονός της κατάσχεσης μηχανημάτων κλπ υλικών που δεν έχουν αποπληρωθεί προς διάφορους προμηθευτές.

Μόνο αυτό το γεγονός καταδεικνύει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ο δημοσιοσχεσίτης υπουργός τα προβλήματα της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας να μην μπουν ιδιώτες στον ευαίσθητο αυτό χώρο όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτόν τον αγώνα μέσα και έξω από την Βουλή στους δρόμους, στα Νοσοκομεία και όπου χτυπά η καρδιά του εργαζόμενου Έλληνα.

Στον Πειραιά βιώνουμε αυτή την κατάσταση με την απαξίωση των τριών μεγάλων Νοσοκομείων της πόλης μας και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε αυτά.

Απαιτούμε Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους, που θα παρέχεται από Δημόσια Νοσοκομεία σύγχρονα, λειτουργικά, που θα αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο με αξιοπρέπεια, γιατί η Ελλάδα και ο Πειραιάς μας ειδικότερα αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης.

Ζητάμε νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, για αξιοπρεπής συνθήκες εργασίας των Ιατρών και του προσωπικού των Νοσοκομείων μας και αξιοπρεπείς αμοιβές που να ανταποκρίνονται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν.

Από το Γραφείο Τύπου

της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΗΣΩΝ