26 Νοεμβρίου 2008

Δείχνουν το δέντρο και κρύβουν το δάσος.



Η αποκάλυψη ενός ακόμα κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών από τη Δυτική Ελλάδα προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως εντύπωση εάν δεν γινόταν γνωστό ότι, εκτός των άλλων (φορτηγατζήδων, κ.λ.π.), μετείχαν στο κύκλωμα και Λιμενικοί. Νομίζουμε όμως, ότι ούτε και έτσι η είδηση έχει κάποια αξία. Διότι, είναι γνωστό ότι και αστυνομικοί και λιμενικοί και μέλη άλλων κρατικών υπηρεσιών και αρχών, αν δεν βρίσκονται στον πυρήνα των κυκλωμάτων της εμπορίας λαθρομεταναστών, σίγουρα τα διευκολύνουν. Βεβαίως, η ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα προέβη και στις συλλήψεις των τριών Λιμενικών στην Πάτρα, φρόντισε να διαφημίσει δεόντως την επιτυχία της στα ΜΜΕ. Εμείς επαυξάνουμε. Και σ’ ανώτερα, και με πολλές άλλες αποκαλύψεις για διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Πίσω, όμως, από τα πυροτεχνήματα, εγείρονται ορισμένα σοβαρά ερωτήματα που αφορούν συνολικά την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στη λαθρομετανάστευση. Άραγε, ουδείς γνωρίζει ότι -και- στην Πάτρα, εδώ και πολλά χρόνια άτυπα έχει στηθεί ένα διαμετακομιστικό κέντρο για τη μεταφορά λαθρομεταναστών στη Δ. Ευρώπη; Γιατί, ενώ επί σειρά πολλών ετών (και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ) χιλιάδες μετανάστες διέμεναν σε παράγκες, ακόμα και σε βαγόνια τραίνων, δεν ελήφθη κανένα μέτρο, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο και το πρόβλημα;

Οι απαντήσεις που δίδουν αρμόδιοι αξιωματικοί είναι απλές και … αφοπλιστικές: «Μα, ο στόχος μας είναι να διώξουμε τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν από την Τουρκία και τη Βόρειο Αφρική, στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Δ. Ευρώπης. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία που έρχεται στη χώρα μας, έχει προορισμό άλλες χώρες της Δύσης. Από τη στιγμή λοιπόν που μπαίνουν εδώ ή θα τους στείλουμε πίσω, στην Τουρκία, ή θα τους κάνουμε μπαλάκι στους Ιταλούς, κ.ο.κ. Ε, και η Πάτρα, λόγω του λιμένα της, και της θαλάσσιας συγκοινωνίας με την Ιταλία, είναι απολύτως φυσικό να μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών».

Λαμβανομένων υπόψιν αυτών των δεδομένων, καθίσταται εμφανές ότι ουσιαστικά αποτελεί αν-επίσημη κρατική πολιτική να συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες στην Πάτρα για να τους ξεφορτώνεται κατόπιν η Ελλάδα. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά λοιπόν, τα μπουμπούκια, τύπου λιμενικών, τελωνειακών, αστυνομικών, κ.ο.κ., ξεπετάγονται από μόνα τους.

Κοντολογίς, ας σταματήσουν να μας δείχνουν το δέντρο (συλλήψεις) για να μην βλέπουμε το δάσος.

ΠΗΓΗ By Factorx |