25 Οκτωβρίου 2008

ενημερώθηκε για τα λιμενικά έργα ο Παυλίδης


Τον Δήμαρχο Κω κ. Γ. Κυρίτση επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου-τ. Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, όπου είχαν συνεργασία για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και κυρίως για την εξέλιξη των λιμενικών έργων της β’ φάσεως στο Δήμο της Κω. Στη συνάντηση μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Κω ο κ. Δ. Γερασκλής.

Ο κ. Παυλίδης ανακοίνωσε στον κ. Κυρίτση, και ενημέρωσε και το Δήμαρχο Ηρακλειδών κ. Μπίλλη, ότι το αλιευτικό καταφύγιο στο Καμάρι Κεφάλου έχει ήδη συζητηθεί να ενταχθεί σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό, όμως, είναι απαραίτητο, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί και από το Λιμενικό Ταμείο, να εκπονηθεί πλήρης μελέτη, για την οποία ο κ. Παυλίδης έχει προωθήσει πρόταση χρηματοδοτήσεως της.

Για την ολοκλήρωση των σχετικών συνεννοήσεων απεφασίσθηκε ο κ. Παυλίδης με τον κ. Γερασκλή να επισκεφθούν την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικά να προπαρασκευάζεται το όλο έργο, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για τη γενικότερη λιμενική υποδομή της Κω και το οποίο ασφαλώς θα εξυπηρετήσει κι άλλα σκάφη πέραν των αλιευτικών.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επίσπευση εκπονήσεως μελέτης για τον προβλήτα κρουαζιεροπλοίων.

Ακόμη στα θέματα που συζητήθηκαν, είναι η προώθηση της μελέτης για την αποκατάσταση του παραχωρηθέντος στο Δήμο της Κω παλαιού Οινοποιείου.

Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κω για την απόφαση της ΔΕΗ να ενισχύσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, περί της οποίας θα γίνει ειδική ενημέρωση από εκπροσώπους της Επιχείρησης.

Τέλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι εντός των προσεχών ημερών παραδίδεται η επίπλωση και ο υλικός εξοπλισμός της β’ αιθούσης ακροατηρίου στα Δικαστήρια της Κω και διότι ευρίσκονται στην τελική φάση τα κτιριακά α) του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και β) του ανακατασκευασθέντος Χαμάμ στον Πλάτανο, τα οποία επισκέφθηκε ο κ. Παυλίδης κατά την παραμονή του στην Κω.

Σήμερα ο κ. Παυλίδης βρίσκεται στη Ρόδο και μετάσχει στη συνεδρίαση του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού. Κατά την εισήγησή του υπογράμμισε την αξία αυτής της διοργανώσεως, η οποία ειδικώς εφέτος εκφράζει τον προβληματισμό που προκαλείται από το νέο περιβάλλον, οικονομικό, κοινωνικό κ.α., το οποίο έχει διεθνώς αναπτυχθεί. Τόνισε δε ότι η τουριστική πολιτική πανελλαδικά, αλλά ιδιαιτέρως στη Ρόδο, βάσει αυτών των παραδοχών, οφείλει να αναπροσαρμοσθεί και από πλευράς δημόσιου φορέα και από πλευράς ιδιωτικού.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβάλλει άμεση αντίδραση γι’ αυτό και η ελληνική Κυβέρνηση στο γενικότερο πνεύμα αυτής της αντιδράσεως αποφάσισε δια Νόμου να υλοποιήσει την συμπαράσταση στο Τραπεζικό σύστημα, το οποίο άλλωστε είναι και ο ουσιαστικός παράγων στηρίξεως της τουριστικής δραστηριότητος.