25 Οκτωβρίου 2008

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Σάμο και το Φαρμακονήσι


Εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου ΠΡΑΣΣΟ Σάμου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, δεκαεννέα (19) αλλοδαποί (11 άνδρες, 5 γυναίκες και 03 ανήλικοι), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, ενώ συνελήφθη και ο 16χρονος αλλοδαπός διακινητής τους.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες βραδινές ώρες, εντός του λιμένα Σάμου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, επτά (07) αλλοδαποί (05 άνδρες, 01 γυναίκα και 1 παιδί), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω, κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους σε βραχώδη ακτή.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=========================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις ακτές της νήσου Φαρμακονησίου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Λέρου είκοσι επτά (27) αλλοδαποί καθώς και ο φερόμενος αλλοδαπός διακινητής τους, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί από τη στρατιωτική φρουρά της νήσου, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ανωτέρω αλλοδαποί, κατά δήλωση τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβαση τους σε βραχώδη ακτή.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λέρου.

Επίσης,

Εντοπίστηκε, σήμερα μεσημβρινές ώρες, 2 ν.μ. δυτικά της ν. Φαρμακονησίου, από ESuper Puma και πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν δέκα οκτώ (18) αλλοδαποί, οι οποίοι αφού περισυνελέγησαν από το ESuper Puma και το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν αρχικά στη ν. Φαρμακονήσι και από εκεί στο Λιμένα Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λέρου.