27 Οκτωβρίου 2008

Στη Ρόδο βρίσκεται από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης


Στη Ρόδο βρίσκεται από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση και τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Γεώργιο Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο ο κ. Νικητιάδης παρέστη, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού, όπου είχε την ευκαιρία να επισημάνει, στον σύντομο χαιρετισμό του, τα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τον Τουρισμό στα Δωδεκάνησα και να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αρθεί το αδιέξοδο: «…Ειδικώς στην περιοχή μας, αντιμετωπίζουμε πλέον τα πραγματικά προβλήματα της μείωσης των αφίξεων και άρα της μείωσης των εσόδων και των κερδών με επακόλουθο τη γενική μείωση της ευημερίας. Σε συνδυασμό με αυτή τη φθίνουσα τουριστική κίνηση, το All Inclusive έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ παραλλήλως χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστικό φορέα. Επιπρόσθετο πρόβλημα της Δωδεκανήσου το ακτοπλοϊκό, το οποίο και αντικατοπτρίζει το κυβερνητικό έλλειμμα ως προς τις νησιωτικές πολιτικές…».

Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Νικητιάδης οργάνωσε συνάντηση με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα ή διετέλεσαν στο παρελθόν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι στους δήμους Λινδίων και Νοτίας Ρόδου, τους οποίους ο βουλευτής ενημέρωσε για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αναφορικώς με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στο «επιτελικό κράτος», στον θεσμό του «αιρετού περιφερειάρχη» και στους «ισχυρούς δήμους» τονίζοντας ότι όλες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις συνδέονται ιστορικά με το ΠΑΣΟΚ και διευκρινίζοντας ότι «…το ΠΑΣΟΚ θέλει πραγματική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με πλήρη οικονομική αυτοτέλεια και μακριά από κάθε είδους μικροκομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές. Αυτό προϋποθέτει δημιουργία ισχυρών δήμων μέσα από διάλογο και προτάσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ιδιαίτερο βάρος στις νησιωτικές περιοχές της χώρας που πρέπει να αποτελέσουν ειδικό αντικείμενο σχεδιασμού…».

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου ο κ. Νικητιάδης πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στον δήμο Αρχαγγέλου Ρόδου με θέμα «Κρίση παντού. Έχουμε πρόταση;» στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους συμπατριώτες του επάνω στα προβλήματα που δυναστεύουν την καθημερινότητα τους.

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νικητιάδης, θα παραστεί ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, στην παρέλαση και τις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Ρόδο για το εορτασμό της εθνικής μας επετείου.