27 Οκτωβρίου 2008

Στη Σύμη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Αριστοτέλης Παυλίδης


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου -τ. Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σύμη, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Ε. Παπακαλοδούκα και δημοτικούς συμβούλους, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εκτελουμένων έργων στο νησί. Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το πρόγραμμα των αφαλατώσεων δεν έχει εγκαταλειφθεί, το οποίο ιδιαιτέρως ενδιαφέρει τη Σύμη.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλίδης επισκέφθηκε το κτίριο του αποπερατωθέντος δημοτικού σχολείου, στο Γιαλό, το υπό κατασκευή κλειστό Γυμναστήριο, την περιοχή όπου είναι εγκατεστημένη η πρώτη μονάδα αφαλατώσεως και τα φωτοβολταϊκά τόξα, καθώς και το εργοτάξιο της υπό κατασκευήν μαρίνας στο Πέδι, κόστους περίπου 3 εκ. ευρώ.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε ότι «στη Σύμη γίνεται εντυπωσιακή προσπάθεια ενισχύσεων των υποδομών, οι οποίες συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού, με αποκλειστικό στόχο τη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού. Το Δ’ ΚΠΣ περιέχει δράσεις, οι οποίες συμπληρώνουν αυτές που είναι σε εξέλιξη και μία απ αυτές είναι η επέμβαση στο λιμένα της Σύμης με την κατασκευή του νέου προβλήτα».

Τέλος, ο κ. Παυλίδης επισκέφθηκε την Ι.Μ. Πανορμίτη και επέστρεψε στη Ρόδο, προκειμένου να μετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, ως εκπρόσωπος της Βουλής.