11 Σεπτεμβρίου 2008

με προβλήματα στη μεταφορά μαθητών η νέα σχολική χρονιά επιστολή Π.Βογιατζή σε Υπουργούς


Προς: 1. κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

2. κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

3. κ.Προκόπη Παυλόπουλο, Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Κοιν: Ε.Ν.Α.Ε.





Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με αλλεπάλληλα έγγραφά μας, τόσο ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, όσο και μέσω της Ε.Ν.Α.Ε., σας είχαμε ενημερώσει για το μείζον πρόβλημα που δημιουργούσε το με Α.Π. ΟΙΚ.2/21885/0026/18-3-2008 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί «Προσυμβατικού Ελέγχου» στις μεταφορές των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και είχαμε ζητήσει την άμεση αναστολή των διατάξεων του σχετικού Νόμου μέχρι 30-06-2008, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις Ν.Α. να καταβάλουν τις ήδη εγκεκριμένες επιχορηγήσεις στους φορείς των μαζικών μέσων μεταφοράς των μαθητών.

Μετά από παρέλευση τεσσάρων και πλέον μηνών, ουδεμία μέριμνα ελήφθη για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος, με συνέπεια σήμερα 11-9-2008, μια ημέρα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας για τους μαθητές του Νομού μας και τους γονείς τους, να μετατραπεί σε ημέρα σύγχυσης και απόγνωσης, αφού όλοι οι φορείς των μαζικών μεταφορών των μαθητών απεργούν, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω έντονη κοινωνική αναστάτωση και σημαντική δυσλειτουργία σ΄όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες του Νομού μας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των φορέων μαζικής μεταφοράς των μαθητών και θεωρώντας απαράδεκτη τη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος από την πολιτεία, συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις τους.

Ήδη, με ομόφωνη απόφασή μας, που συνυπογράφουν και οι επικεφαλείς όλων των Νομαρχιακών Παρατάξεων, έχει ανασταλεί η λειτουργία της Νομαρχίας και των Νομαρχιακών Υπηρεσιών, για τις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και επιφυλασσόμαστε για την επ΄αόριστον αναστολή της λειτουργίας της Νομαρχίας και των Νομαρχιακών Υπηρεσιών του Νομού μας και για δυναμικότερες μορφές αγώνα, αν δε δοθεί άμεση, ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ