11 Σεπτεμβρίου 2008

Ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ Ρόδου ζήτησε ο νομάρχης


:

Θέματα λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στη Ρόδο και των κέντρων πρόληψης (πχ Δίοδος) συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο νομάρχης Δωδεκανήσου με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γιώργο Φωτεινόπουλο, παρουσία του αντινομάρχη Δημήτρη Κρεμαστινού, του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σωτήρη Παμπάκα και του κ. Χρήστου Μαντά, επιστημονικού υπεύθυνου του παραρτήματος στο νησί μας.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης έθεσε θέμα ενίσχυσης του ΟΚΑΝΑ στη Ρόδο με προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων χρηστών, επισημαίνοντας τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το πρόβλημα των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νησί της Καλύμνου.

Αντιλαμβανόμενος και ο κ. Φωτεινόπουλος τη σκληρή πραγματικότητα στη Ρόδο και σε άλλα νησιά του νομού μας, διαβεβαίωσε τον νομάρχη, ότι η πρόταση για περαιτέρω ενίσχυση της δομής θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, και σύντομα θα βρίσκεται στο νησί μας ο υπεύθυνος του Οργανισμού σε θέματα λειτουργίας των μονάδων προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική επέκτασης των εγκαταστάσεων και καλύτερης στελέχωσης του ΟΚΑΝΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η λειτουργία και η χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης στην περιοχή μας, όπως η ΔΙΟΔΟΣ, με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να εξηγεί το δαιδαλώδες υφιστάμενο πλαίσιο, σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων από τα συναρμόδια υπουργεία.