11 Σεπτεμβρίου 2008

Ρόδος Πενταετές πρόγραμμα αναδασώσεων




– Νέα δωρεά στη Νομαρχία

Το στόχο για υλοποίηση ενός πενταετούς προγράμματος αναδάσωσης καμένων εκτάσεων της Ρόδου ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού ο νομάρχης Δωδεκανήσου και ο επιχειρηματίας Γιάννης Κυπριάδης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης δύο σύγχρονων τρακτέρ, προσφορά του Ομίλου Κυπριάδη.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ευχαριστώντας τον Ροδίτη επιχειρηματία για την ευγενική του χορηγία, θύμισε πως έχει προηγηθεί και άλλη σημαντική προσφορά από την πλευρά του (τζιπ που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας), και επανέλαβε τη σημασία της συμμετοχής και της συνδρομής των ιδιωτών στην κοινή προσπάθεια για προστασία του δασικού μας πλούτου.

Κατά την παράδοση των τρακτέρ, που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό για δενδροφυτεύσεις, έγινε γνωστό ότι ο Όμιλος Κυπριάδη θα διαθέσει και το απαιτούμενο προσωπικό ώστε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να επιτευχθεί ο στόχος, να φυτευτούν στα καμένα, με τρόπο συστηματικό και επαγγελματικό, περίπου 250.000 δενδρύλια, με τη συνδρομή της Νομαρχίας (Φυτώριο) και της Διεύθυνσης Δασών.


((((ΣΥΝΕΧΕΙΑ)))) ΘΕΜΑ 2ο

ΘΕΜΑ 2ο: Συνολική παρέμβαση σε σχολεία της πόλης

ΤΗ δέσμευσή του για συνολική παρέμβαση σε σχολικά κτίρια που αποτελούν ζωντανά δείγματα αρχιτεκτονικής κληρονομιάς επανέλαβε σήμερα ο νομάρχης Δωδεκανήσου κατά την τελετή του αγιασμού σε σχολεία της πόλης μας.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Στάθη Κουσουρνά, επισκέφθηκε το Καζούλειο Γυμνάσιο και Λύκειο, το 6ο Γυμνάσιο (Οικοκυρική) και το 3ο Λύκειο (Καπνοβιομηχανία), όπου ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς μια καλή και δημιουργική χρονιά, αναφερόμενος στα έργα και στις παρεμβάσεις που έγιναν από τη Νομαρχία και στα συγκεκριμένα σχολεία με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργίας τους.

Διαβεβαίωσε μάλιστα τους πάντες, ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει τις εργολαβίες – παρεμβάσεις σε υφιστάμενες σχολικές μονάδες, παράλληλα με τη δημιουργία νέων σχολείων στην πόλη της Ρόδου και σε όλο το νομό.