14 Μαρτίου 2024

158 επίορκοι βουλευτές

 

Γνωρίζει κανείς οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που υποβαθμίζει εσκεμμένα τα δημόσια πανεπιστήμιά της;

Τελικά ούτε ένας (!) από τους 158 βουλευτές της Ν.Δ. δεν αισθάνθηκε το βάρος του όρκου του ώστε να αρνηθεί να ψηφίσει την τροπολογία για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς το σύνταγμα της χώρας το απαγορεύει ρητώς. Η γενναιότητά τους εξαντλήθηκε στην καταψήφιση του γάμου των ομοφύλων, όπου 51 πήγαν κόντρα στην εισήγηση του κόμματός τους!

 Προσπερνώντας τον συνταγματικό φραγμό, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι: «Η σύγχρονη προσέγγιση υποδεικνύει ότι το σύνταγμα δεν μπορεί να είναι ένα απολιθωμένο σύνολο διατάξεων που ερμηνεύονται στατικά μέσα στον χρόνο»! Απίστευτοι! Τέσσερις αναθεωρήσεις έγιναν μετά το αρχικό σύνταγμα της Μεταπολίτευσης του 1975 και καμιά κυβέρνηση και κανένα κόμμα, το 1986, το 2008, το 2001, το 2019, δεν διαπίστωσε το «απολιθωμένο» του πράγματος για την Παιδεία!

Το… διαπίστωσε όμως η φαμίλια Μητσοτάκη κατά παραγγελίαν του αγαπημένου fund CVC, που έχει αγοράσει τη μισή Ελλάδα προσφέροντας εξτρά κίνητρα στους τομείς της Παιδείας (αναγγέλλοντας μάλιστα την πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή) και της Υγείας που υποβαθμίζονται βίαια, για μεγαλύτερα και σίγουρα κέρδη. Και είναι τόσο ύποπτα εξαρτημένοι από το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο που δεν περίμεναν την επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος (σε εννέα μήνες) για να προτείνουν τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό. Γιατί βιάζονται τόσο πολύ; Μήπως αυτό έχει να κάνει με τα σενάρια αναζήτησης από τον πρωθυπουργό μιας θέσης σε διεθνή οργανισμό για να την κοπανήσει, αφήνοντας πίσω του κυριολεκτικά καμένη γη; Γνωρίζει κανείς οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που υποβαθμίζει εσκεμμένα τα δημόσια πανεπιστήμιά της;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον Δημοκρατία, καθώς δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Οτιδήποτε ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη θάβεται προκλητικά από επίορκους δικαστές και βουλευτές. Το σκάνδαλο της Siemens παραγράφηκε, της Novartis μετατράπηκε σε σκευωρία, στις υποκλοπές εμποδίζεται η αναζήτηση των ευθυνών και για την τραγωδία των Τεμπών βουλευτές της πλειοψηφίας εμποδίζουν τραμπούκικα την αναζήτηση της αλήθειας, όταν στο κατηγορητήριο που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατά 29 προσώπων γίνεται σαφής αναφορά στις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς σημειώνεται: «Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του δικτύου είχε υλοποιηθεί όπως προβλεπόταν». Όλοι τους υπόλογοι στον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ