16 Φεβρουαρίου 2024

Η παράταξη Βέρρου ‑ Χριστόφα νικήτρια στις εκλογές της ΠΕΔ Πρώτος σε ψήφους με διαφορά για το Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Λυμπέρης από την Δυτική Σάμο. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σε σώμα το όργανο

Η παράταξη στην οποία συμπορεύτηκαν οι δήμαρχοι της Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και Παναγιώτης Χριστόφας, αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες ψήφους έλαβε ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης. 


Συνολικά 84 εκλέκτορες Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι των 11 Δήμων της περιφέρειάς μας συμμετείχαν στη διαδικασία προκειμένου να εκλέξουν τα 10 από τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού οι 11 δήμαρχοι συμμετέχουν σε αυτό εξ οφίτσιο, εκπροσώπους για την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και τριμελές εποπτικό συμβούλιο.


Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί και θύμιζε γιορτή Αυτοδιοίκησης αφού μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και διαζώσης να συζητήσουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα νησιά. Στη διάρκεια της διαδικασίας οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι έχουν αποκλεισθεί από τις δημοτικές επιτροπές και τις περισσότερες εταιρείες και νομικά πρόσωπα.

Στις εκλογές συμμετείχαν συνολικά τέσσερις παρατάξεις:


-Μαζί για το Βόρειο Αιγαίο . Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν σύμβουλοι του Ταξιάρχη Βέρρου και του Παναγιώτη Χριστόφα, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Σάμου  Αλέξανδρος Λυμπέρης μεταξύ άλλων.


- Λαϊκή Συσπείρωση. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν όλες οι αντίστοιχες παρατάξεις που στηρίζονται από το ΚΚΕ σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.


- ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ. Στην παράταξη αυτή συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρματζης, ενώ στηρίχθηκε και από την παράταξη του Απόστολου Αλατζά της Δυτικής Λέσβου.


- ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ. Στην παράταξη αυτή συμμετείχαν στελέχη της παράταξης του Πανάγου Κουφέλου καθώς και στελέχη από το δημοτικό συμβούλιο Λήμνου.