16 Φεβρουαρίου 2024

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ; Γιατί το περιφερειακό συμβούλιο αποφασίζει σε ψήφισμά του την μη κατάργηση των Ειρηνοδικείων;

 


Στις 11 Ιανουαρίου  2024·ο Στεφανάδης σε δελτίο τύπου έγραψε: 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΑΜΟΥ.

Στα πλαίσια της αναδιάταξης του Δικαστικού χάρτη της χώρας, όπως με πληροφόρησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, για το Νομό Σάμου δεν θα υπάρξει μεταβολή. Απεναντίας, θα αναβαθμιστεί το Ειρηνοδικείο Ικαρίας.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υφυπουργό για την απόφαση του Υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας και τις παρεμβάσεις μας.



Στις 15-2-2024 ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με δελτίο τύπου μας πληροφορεί 

Έκδοση ψηφίσματος για τη μη κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καρλοβάσου και Πλωμαρίου

«Γίνεται μια προσπάθεια την οποία και κατανοώ μέχρι ενός σημείου από την Κυβέρνηση για τα ειρηνοδικεία προκειμένου να πάρει χρήματα το ελληνικό κράτος από την Παγκόσμια Τράπεζα και να φτιάξει δικαστικά μέγαρα στην Αθήνα και στον Πειραιά και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αναγκάζεται να προβεί σε μια αναδιάρθρωση του δικαστικού κλάδου. Προτείνουμε την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την μη κατάργηση των Ειρηνοδικείων από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της νησιωτικότητας καθώς αυτά συμβάλλουν στην διευκόλυνση των κατοίκων στην πρόσβαση τους στη δικαιοσύνη και είναι απαραίτητα για το κοινωνικό σύνολο των περιοχών που εκπροσωπούν» .


Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για τη μη κατάργηση των Ειρηνοδικείων από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της νησιωτικότητας.