16 Φεβρουαρίου 2024

Κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότεςΤην κάθοδό τους με τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τρίτη μετά από πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, όσοι μείνουν πίσω στα μπλόκα θα προχωρήσουν επίσης σε δράσεις. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα, στον Εβρο προσανατολίζονται στο κλείσιμο του τελωνείου την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το skai.gr στη συνεδρίαση της Νίκαιας, η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν έχει ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε «ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος».