20 Ιανουαρίου 2024

Οι δικαιολογίες του Στεφανάδη για την μετεγκατάσταση του Στρατηγείου στη Κρήτη...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Από τις 10 Ιανουαρίου 2024 το γνώριζε το θέμα και αφού τα βρήκε  με τον φίλο του τον Κικίλια τώρα τρέχει για να δικαιολογήσει την αδράνεια του



 Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ.

Σχετικά με την μετακίνηση του Στρατηγείου της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας της Σάμου στην Κρήτη, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Το Στρατηγείο εγκαταστάθηκε στη Σάμο τον Μάιο του 2020, από την Κυβέρνηση της ΝΔ  (και όχι από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).

2. Σε διαδοχικές επικοινωνίες μου με τον αρμόδιο Υπουργό κ.Κικίλια, μου διευκρινίσθηκε ότι η μετεγκατάσταση του Στρατηγείου στην Κρήτη, θεωρήθηκε επιβεβλημένη, όχι για πολιτικούς, αλλά για υπηρεσιακούς λόγους που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου το καλοκαίρι. 

Μου επεσήμανε ότι στην Κρήτη υπηρετεί  σε διάφορες υπηρεσίες μεγάλος αριθμός πυροσβεστών (περίπου 1000).

 Ο Υπουργός μου γνωστοποίησε ότι στη Σάμο δεν θα αλλάξει τίποτα στη δομή της υπηρεσίας. Απεναντίας, θα εγκατασταθεί Ταξίαρχος (Αρχιπύραρχος), θα παραμείνει το πεζοπόρο αερομεταφερόμενο τμήμα, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ΠΥ της Σάμου (στελέχωση, εξοπλισμός) και θα εγκατασταθεί και κλιμάκιο της νεοσύστατης υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.).

Αυτά για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας.