20 Ιανουαρίου 2024

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Χρωματιστά πινακάκια και νούμερα.Με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!

 

Με χρωματιστά πινακάκια προσπαθούν να κάνουν δουλειά για τους σεισμόπληκτους του τόπου μας οι δύο καλοί φίλοι, - Στεφανάδης, Τριαντόπουλος, ενώ λίγους μήνες πριν το Μάιο 2022 ο δεύτερος, ο Τριαντόπουλος, σε επίσκεψη του στη Σάμο παρουσίαζε ενώπιον όλων των τοπικών παραγόντων και ιθυνόντων με ιδιαίτερη χαλαρότητα και σιγουριά μια κατάσταση στρωμένη με ροδοπέταλα, που όμως διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές δεν αφορούσε σε κάποιο έργο, εξέλιξη ή αποτέλεσμα, αλλά στην κρίση της συνεργασίας των εμπλεκομένων πλευρών, κεντρικού κράτους με τοπικούς φορείς και αρμόδιους.

 Παράλληλα, Ω τι έκπληξη!, τα νούμερα τότε ήταν άλλα από αυτά στο σημερινό πινακάκι του Στεφανάδη που μας το μοστράρει υπερήφανα. 

Για παράδειγμα, μέχρι το Μάιο του 2022 είχαν κατατεθεί 473 φάκελοι και είχαν ολοκληρωθεί οι 41 ενώ ακόμη 103 ήταν σε εξέλιξη.

 Όμως σήμερα τι λέει το πινακάκι του Στεφανάδη;




 Λέει ότι έχουν υποβληθεί 758 αιτήσεις. Από αυτές οι 420 παρουσιάζουν εκκρεμότητες-ελλείψεις ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, κι όχι ότι έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχουν ως τώρα εγκριθεί  οι 96 περιπτώσεις, που όμως δεν προκύπτουν από τις δηλώσεις Τριαντόπουλου. 

Τελικά τι ισχύει; 
Μάλλον στα σκαλάκια θα τη βγάλουμε. 
 
Κύριε Στεφανάδη την ξέρετε την παροιμία; Αλλιώς μας τα ‘λεγες παπά, πριν σε χειροτονήσουν. Έτσι ακριβώς έγινε.