19 Μαΐου 2023

Περιμετρική οδός Δήμου Αν. Σάμου: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

 

Κατά της Περιφέρειας στράφηκε η σημερινή Δημοτική αρχή Αν. Σάμου με το πρόσχημα της ελλιπούς οδικής σήμανσης της Περιμετρικής οδού Βαθέως, ενός δημοσίου έργου που συνεχίζει ν' αρμέγει εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θηριώδες πρόβλημα των κακοτεχνιών οι οποίες προκλήθηκαν όταν διαχειριστής, επιβλέπων, υπεύθυνος, υπόλογος αλλά και υπαίτιος ήταν ο Δήμος Σάμου, δηλαδή ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. 

Και μπορεί το έργο να παραδόθηκε από το Δήμο στην Περιφέρεια προ 2ετιας περίπου, όμως η μνήμη δεν έκανε delete εφόσον κύριος του έργου ήταν ο Δήμος και προφανώς παραμένει, ειδικά όταν διαπιστώνεται ότι δεν εκπλήρωσε ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του, όπως αυτές καθορίστηκαν εξ αρχής από τα τεύχη της μελέτης τα οποία υποβλήθηκαν από τον Δήμο στο τότε αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις για την κατασκευή της οδού. 

Το γεγονός ότι παρέλαβε το έργο η Περιφέρεια δεν δίνει άφεση αμαρτιών στο Δήμο, στους επιβλέποντες μηχανικούς του, στους εργολάβους και στην ευθύνη που έχουν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά για την κατάντια της Περιμετρικής. 

   Μη ξεχνάμε ότι το 2015 ζήσαμε μια τραγελαφική κατάσταση αφού έπρεπε ο Δήμος να πληρώσει την εξειδικευμένη μελέτη του μηχανικού Μ.Μυσιρλή για να μάθουμε ποιος και γιατί φταίει  για το φαινόμενο των κατολισθήσεων. 

Μην ξεχνάμε ότι ο τότε πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μοίραζε μηνυτήριες αναφορές, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονταν στα δελτία τύπου, προς όλες τις κατευθύνσεις για τα χαΐρια μιας οδού που είχε ήδη στοιχίσει 24 εκατομμύρια ευρώ! 


Και μετά από όλα αυτά ο Δήμος ζητά τα ρέστα από την Περιφέρεια για αστείες αφορμές απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις για ένα έργο που ο μοναδικός υπόλογος ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ο ίδιος ο Δήμος. 
Τα ίχνη όμως δε σβήνουν, είναι ακόμη πολύ νωπά. Αρκεί να λάβουμε γνώση, όταν τη λάβουμε.