6 Μαρτίου 2023

Ανοιχτή Πρόσκληση σε διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα LEADER (Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027) της Σάμου.

  


Το Κέντρο Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Επαγγελματικής Κατάρτισης & Τεχνολογίας Νομού Σάμου το οποίο διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην υλοποίηση τοπικών στρατηγικών LEADER, θα υποβάλει πρόταση διεκδικώντας τη χρηματοδότηση ενός ακόμα τοπικού προγράμματος LEADER, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της περιόδου 2023-2027. Το πρόγραμμα θα αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, της Ικαρία και των Φούρνων και θα υποβληθεί βάσει της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-77-4.1 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027.


Σε όλα τα προγράμματα LEADER εφαρμόζεται η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στον σχεδιασμό από τον τοπικούς φορείς και τον τοπικό πληθυσμό (σχεδιασμός «από κάτω προς τα πάνω»). 

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, σας προσκαλούμε  σε τηλεδιάσκεψη την Tρίτη  7 Μαρτίου 2023  και ώρα 17:00 μ.μ   στην αίθουσα του Δήμου Φούρνων, προκειμένου να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την υποβολή της νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων – το νέο πρόγραμμα LEADER (ΤΑΠΤοΚ) της Σ.Σ. Κ.Α.Π. 2023-2027.

                                                                                                                Με εκτίμηση, 

     Πανουράκης Βασίλειος 

             Πρόεδρος                        

       ΚΑΑΕΚΤ ΣΑΜΟΥ