9 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΑΝΩ ΒΑΘΕΟΣ

 


ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤ. ΣΑΜΟΥ «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ» ΒΑΘΥ

 Αγαπητοί Συνδημότες/σσες, Ανεξάρτητα από τα όποια Κοινοτικά(Ε.Ε) προγράμματα αξιοποιηθούν για την ανάδειξη της τουριστικής-κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του ιστορικού-παραδοσιακού 'Ανω Βαθέος απαιτούνται από ...χθες τα εξής πολιτικά βήματα ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, όπως:


 1. Άμεση καταγραφή: α).των υπό κατεδάφιση κτιρίων, β). των προς πώληση οικημάτων, γ). των προς ανακαίνιση κτισμάτων και βεβαίως γ). προς ενοικίαση οικημάτων(κυρίως για τα καταστήματα). Αυτά όλα για να πραγματοποιηθούν απαιτείται επίσημη επικοινωνία δια των προσωπικών επιστολών(κλασικών & ηλεκτρονικών) μεταξύ(πρωτοβουλία) της τοπικής αυτοδιοίκησης (κοινότητα Βαθέος-Δήμος Ανατ. Σάμου) και των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.(λειτουργία ειδικού προς τούτο γραφείου) 


2. Τα υπό κατεδάφιση κτίσματα με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης (και ύστερα από την ανάλογη εξουσιοδότηση των ιδιοκτητών τους) άμεσα να κατεδαφιστούν και τα υλικά κατεδάφισης να πωληθούν με ανάλογο χρηματικό αντίτιμο 

3. Μετά την κατεδάφισή τους να ερωτηθούν οι ιδιοκτήτες τους εάν έχουν τη βούληση αυτά(έστω μερικά) να αγοραστούν από την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να γίνουν μικροί χώροι αναψυχής ή χώροι στάθμευσης.

 4. Τα προς πώληση& ενοικίαση οικήματα(πάσης φύσεως), αφού καταχωρηθούν σε αντίστοιχους ατομικούς φακέλους των ιδιοκτητών τους, να γίνετε πλέον μόνιμη ηλεκτρονική ενημέρωση(διαφήμιση-ειδικό σάιτ-ειδικό σταντ σε ελληνικές και ξένες τουριστικές &εμπορικές εκθέσεις κ.α) των ενδιαφερομένων επενδυτών(ξένων και ντόπιων). (και πάντοτε υπό την εξουσιοδότηση των ιδιοκτητών τους).

 5. Από τώρα σύνταξη ειδικού και πολύ ποιοτικού διαφημιστικού φυλλαδίου και διανομή του στα τουριστικά καταλύματα-ξενοδοχεία-τουριστικά& ταξιδιωτικά γραφεία καθώς επίσης και μέσα μαζικής μεταφοράς, από και προς τη Σάμο(πλοία-αεροπλάνα). Το φυλλάδιο αυτό με ανάλογα προς τούτο, κείμενα και φωτο θα αναδεικνύει με μεγαλοπρέπεια τα πολλαπλά προσόντα (ιστορικά, λαογραφικά και αρχιτεκτονικά) της Κοινότητας Άνω Βαθέος!

 6. Σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μας μονάδων-μικρών και μεγάλων- να αποτελέσει σε καθημερινή βάση σημείο επισκέψιμο και τουριστικού ενδιαφέροντος. 

7. Με την βοήθεια της κρατικής τηλεόρασης(π.χ ΕΡΤ 3) να γίνει ειδικό ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη της ιστορικότητας(αείμνηστος πρωθυπουργός Σοφούλης-Καπετάν Λαχανάς κ.α) και της παραδοσιακής ομορφιάς(παραδοσιακή αρχιτεκτονική-θρησκευτικά(ορθόδοξα) προσκυνήματα, φιλοξενία, ντόπια κουζίνα, κ.α). Ηλεκτρονικά Αντίγραφα αυτού να διανεμηθούν προς έκαστον ενδιαφερόμενο (κυρίως προς τους απόδημους). 

8. Να πραγματοποιηθεί πλήρης Ονοματοδοσία των γραφικών σοκακιών-πλατιών και σύγχρονη αρίθμηση όλων των οικημάτων!

 9. Κατ' 'ετος(θερινή περίοδο) τέλεση σε μόνιμη πλέον βάση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τουλάχιστον διάρκειας μιας εβδομάδος, και που θα αποτελέσει το αποκλειστικό πολιτιστικό γεγονός εντός της επικράτειας του δήμου Ανατ. Σάμου, και όχι μόνο. (επιτέλους, το όμορφο αμφιθεατράκι του Άί Γιάννη να αξιοποιηθεί πλήρως) 

10. Να αρχίσει η σταδιακή αντικατάσταση του δημόσιου φωτισμού της κοινότητας με αντίστοιχα φωτοβολταίκά. 

11. Αστική συγκοινωνία(ειδικά μικρά λεωφορεία) καθημερινά και να φτάνει μέχρι στις παρυφές της κοινότητας. 

12. Παναστρατιά ενημέρωσης των διαβιούντων στη κοινότητα για λουλουδιασμένες γειτονιές( σπίτια, κ.α). 

Εν ανάγκη μέρος του κόστους αγοράς πρασίνου να το αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση. ΜΕ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜ. ΑΝΑΤ. ΣΑΜΟΥ & ΕΠΙΚΕΦ. ΤΟΥ «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ» ΑΜ' ΕΠΟΣ , ΑΜ' ΕΡΓΟΝ! ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΊ ΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!